Jens Rohde vil have ny folketingskreds

FOLKETINGSVALG: Radikales medlem af Europa-Parlamentet Jens Rohde er klar til at droppe sit kandidatur i Vestjyllands Storkreds. Han går i stedet efter at blive kandidat i Københavns Storkreds.

Det kan ende med at blive københavnerne, der får mulighed at sætte kryds ud for Jens Rohde ved det kommende folketingsvalg.

Radikales nuværende medlem af Europa-Parlamentet Jens Rohde er nemlig klar til at forlade sine to folketingskredse i Viborg og Holstebro i Vestjyllands Storkreds til fordel for at blive folketingskandidat på Frederiksberg.

Det skriver Jyllands-Posten.

Det er Radikale på Frederiksbergs bestyrelse, der har bedt Jens Rohde om at gå efter folketingskandidaturet i kredsen.

"Vi har fået en ledig plads i København, fordi en af vores folketingskandidater har trukket sig. Så vi spurgte Jens Rohde, om han ikke ville stille op hos os, og det ville han gerne," siger formand Anne Eskildsen til Jyllands-Posten.

Bedre chancer for valg i København
Om Jens Rohdes navn kommer på stemmesedlerne i Københavns Storkreds, bliver afgjort mandag aften ved en ekstraordinær generalforsamling hos Radikale på Frederiksberg. Selvom bestyrelsen har peget på Jens Rohde, slipper han ikke for kampvalg, da Celli Shenar også går efter kredsen.

Hvis Jens Rohde skifter fra Vestjylland til København, tyder det også på, at han forbedrer sine chancer for at blive valgt til Folketinget. I Vestjylland vil han skulle kæmpe mod det radikale folketingsmedlem Andreas Steenberg, der sidder på partiets eneste vestjyske mandat. Dertil kommer, at Radikale ifølge Altingets seneste mandatprognose ikke står til at genvinde det ene mandat i Vestjylland.

Anderledes godt ser det ud i Københavns Storkreds, hvor Jens Rohde ellers skal op imod den radikale profil Ida Auken. Her står partiet nemlig til at gå frem fra et til to mandater.

Forrige artikel Zenia Stampe går på barsel: Radikale laver ordførerrokade Zenia Stampe går på barsel: Radikale laver ordførerrokade Næste artikel Hvad går det ud på? 5 ting du skal vide om Løhdes store plan Hvad går det ud på? 5 ting du skal vide om Løhdes store plan