Jens Rohde vil i Folketinget: Jeg står for det samme, som da jeg var i V

COMEBACK: Den tidligere venstremand Jens Rohde vil tilbage til dansk politik. Denne gang for De Radikale.

Jens Rohde mandag 21.12 2015 i Radikale Venstres gruppemøde på Christiansborg, hvor han møder folketingsgruppen for første gang.
Jens Rohde mandag 21.12 2015 i Radikale Venstres gruppemøde på Christiansborg, hvor han møder folketingsgruppen for første gang.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Frederik Lange

Det er mere end 11 år siden, Jens Rohde (R) var at finde i Folketinget for Venstre. Nu vil han tilbage – denne gang for Radikale. Det skriver DR.

Men selv om partifarven er skiftet, er værdierne stadig de samme, mener Rohde selv.

"Det sjove er, at jeg står for nøjagtig de samme liberale kerneværdier som dengang, når det gælder retsstaten og lighed for loven. Jeg kæmper imod kollektiv straf. Jeg kæmper for åbenhed og gennemsigtighed i forvaltningen, og jeg står for nøjagtig den samme europæiske politik som dengang," siger han til DR. 

Den nuværende europaparlamentariker stiller ifølge Politiken op til folketingsvalget i Viborg og Holstebro-kredsene.

Det sjove er, at jeg står for nøjagtig de samme liberale kerneværdier som dengang, når det gælder retsstaten og lighed for loven. 

Jens Rohde (R) til DR.
MEP

Kritik af Løkke og Støjberg
Jens Rohde skiftede til Radikale i december 2015. Et skifte, han selv kaldte 'en værdipolitisk nødvendighed'

Skiftet kom blandt andet i kølvandet på formandsopgøret i Venstre, hvor Jens Rohde var en af de mest åbenmundede fortalere for, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), skulle erstattes af Kristian Jensen (V). Det skifte skete som bekendt ikke. Dengang sad Jens Rohde i Europaparlamentet for Venstre. 

Dét mandat tog han med sig over i Radikale, og han har sidenhen ikke holdt igen med kritikken af sit tidligere parti. Især udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har stået for skud. Eksempelvis da Rohde tilbage i sommeren 2017 ville have hende for en rigsret i forbindelsen med sagen om tvangsadskillelse af asylpar.

Jens Rohde blev valgt ind i Folketinget for Venstre i 1998 i Viborg Amtskreds og blev allerede i 2001 udnævnt som politisk ordfører for partiet. En post, som han ikke ubemærket bestred, indtil han forlod Folketinget i 2006 for at blive direktør for det nu hedengangne TV 2 Radio.   

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Rohde

Fhv. MF, formand, Danske fodbolddommere
student (Viborg Katedralskole 1989)

0:000:00