Jeppe Kofod udnævner Danmarks første migrationsambassadør

MIGRATION: Det bliver diplomat Anders Tang Friborg, der fremover skal realisere regeringens planer om et nyt asylsystem i kraft af rollen som ny migrationsambassadør.

Anders Tang Friborg bliver Danmarks første migrationsambassadør.
Anders Tang Friborg bliver Danmarks første migrationsambassadør. Foto: Udenrigsministeriet
Jesper Ravnborg

Socialdemokratiet har siden 2018 luftet tanken om at skabe et helt nyt asylsystem, hvor asylbehandlingen flyttes væk fra de danske grænser. 

Til at realisere dette politiske ønske har udenrigsminister Jeppe Kofod (S) udnævnt diplomat Anders Tang Friborg som Danmarks første migrationsambassadør. 

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse

Ifølge Jeppe Kofod bliver hovedopgaven for den nye migrationsambassadør at fremme regeringens idéer over for både lande og organisationer i og uden for EU.

"En migrationsambassadør kan være med til at åbne døre for Danmarks forslag om en ny tilgang hvor vi stopper migrantpresset mod Europa og sikrer at reelle flygtninge hjælpes hurtigere og bedre i nærområderne,” udtaler Jeppe Kofod i pressemeddelelsen. 

I diplomatiets tjeneste
Til at forvalte arbejdet i praksis får Anders Tang Friborg 11 medarbejdere med kendskab til asylområdet i en nyoprettet tværministeriel task force. Den hører under Udlændinge- og Integrationsministeriet, men får deltagelse fra Udenrigsministeriet og Justitsministeriet.

Den nyudpegede migrationsambassadør Anders Tang Friborg har en lang international diplomatisk karriere bag sig. Blandt andet i Udenrigsministeriet, FN, som Danmarks repræsentant til Palæstina med rang af ambassadør og siden som repræsentationschef i Tripoli. Han har i de seneste år været chef for Udenrigsministeriets kontor for Mellemøsten og Nordafrika.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Tang Friborg

Vicedirektør for udenrigspolitik, politisk direktør, Udenrigsministeriet
ba.scient.pol. (Aarhus Uni. 1995), master i international politik (Columbia University, USA 1999)

Jeppe Kofod

Fhv. udenrigsminister (S)
ba.scient.soc. (Roskilde Uni. 2004), ma i public administration (Harvard 2007)