Jørgen Ejbøl bevilgede 500.000 kroner til sig selv i JP-fond

Redegørelse fra Jyllands-Postens Fond afslører nye detaljer om tvister i fonden og om brud på regler for god fondsledelse. Den nu afgåede bestyrelsesformand har flere gange bevilget penge til sig selv og udnyttet gratis goder.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Mikala Satiya Rørbech

Den afgåede formand for Jyllands-Postens Fond, Jørgen Ejbøl, sad selv for bordenden, da fonden i 2016 bevilgede ham et engangshonorar på 500.000 kroner. 

Det fremgår af et referat, som Jyllands-Postens Fond har sendt til Erhvervsstyrelsen, og som Altinget har fået aktindsigt i.

Honoraret skulle ifølge referatet dække "det store arbejde, han har lagt i sagen om Børsen/Konkurrencestyrelsen". I 2016 forsøgte JP Politikens Hus at købe dagbladet Børsen, men købet blev underkendt af Konkurrencestyrelsen.

Beslutningen om at udbetale de 500.000 kroner blev truffet under et punkt på dagsordenen, hvor det også blev besluttet at sætte det generelle honorar for medlemmerne af Jyllands-Postens Fond i vejret.

Det generelle løft af bestyrelsesmedlemmernes honorarer skete ifølge referatet på forslag fra Jørgen Ejbøl. Beslutningen om at bevilge en halv million til formanden skete under samme punkt, men på forslag fra næstformanden. At dømme ud fra referatet var Jørgen Ejbøl fortsat til stede i lokalet, da bestyrelsen bevilgede ham det ekstraordinære honorar.

På samme møde blev det også oplyst, at bogen 'Andre folks penge' skulle rundsendes til alle bestyrelsens medlemmer. Og man drøftede udgivelsen af Kirsten Jakobsens bog 'Pansergeneralen', som beskriver Ejbøls ledelsesstil. 

{{toplink}}
Læs også

Detaljerne fra mødet i december 2016 fremgår af bilagene til den redegørelse, som Jyllands Postens Fond har fået besked på at aflevere til Erhvervsstyrelsen.

Redegørelsen er en konsekvens af, at det i maj måned kom frem i adskillige medier, at den mangeårige og nu afgåede bestyrelsesformand Jørgen Ejbøl har misbrugt sine beføjelser og bøjet reglerne for god fondsledelse i egen favør.

På 33 sider og i 19 bilag gives nu et sjældent indblik i beslutninger truffet i bestyrelsen for et af Danmark største mediehuse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024