Jørn Mikkelsen stopper som chefredaktør på JP

JOB-NYT: Jyllands-Postens mangeårige chefredaktør Jørn Mikkelsen stopper på posten. "Jeg har behov for at vende tilbage til de journalistiske rødder," siger han.

Foto: Claus Fisker/Scanpix
Cecilie Gormsen

Efter otte år som ansvarshavende chefredaktør på Jyllands-Posten er det nu slut for Jørn Mikkelsen. Det skriver JP/Politikens Hus i en pressemeddelelse.

”Efter nu flere år med et stærkt fokus på økonomi, organisation og strategi føler jeg et behov for at vende tilbage til de journalistiske rødder og hellige mig det rene, redaktionelle indhold igen,” siger Jørn Mikkelsen, der har siddet i chefredaktionen siden 2002.

Nyheden kommer kort efter, at Jyllands-Posten har været igennem en nedskæringsrunde, hvor der skulle spares 12 millioner kroner. Spareøvelsen betød blandt andet 12 frivillige fratrædelser og tre redaktionelle fyringer.

I forbindelse med nedskæringerne sendte medarbejderne på Jyllands-Posten en fælles udtalelse til ledelsen. Her fremgik det, at ledelsen havde sagt, at de ansatte på Jyllands-Posten manglede de rette kompetencer.

"Vi mener, man med god grund tilsvarende kan betvivle, om den samlede ledelse på vores arbejdsplads besidder de rette kompetencer,” skrev medarbejderne i en fælles udtalelse til JP-ledelsen, som fagbladet Journalisten fik indsigt i.

”Gentagne gange er ledelsen kommet med udmeldinger og har gennemført omfattende forandringer og stort anlagte prestigeprojekter på især hvid avis, som medarbejderne under stort mentalt pres har måttet indordne sig under. Størstedelen er efterfølgende blevet droppet igen efter kort tid,” skrev medarbejderne.

Jørn Mikkelsen har nu orlov i en periode. Herefter vil det blive besluttet, hvordan hans fortsatte tilknytning til Jyllands-Posten skal være.

Stig Kirk Ørskov, der er administrerende direktør i JP/Politikens Hus, takker Jørn Mikkelsen for en stor indsats som ansvarshavende chefredaktør.

”Siden Jørn begyndte på Jyllands-Posten i 1994, har han sat sit umiskendelige præg på avisen. Som chefredaktør har Jørn på imponerende vis båret Jyllands-Posten igennem en af de mest udfordrende perioder i avisens historie," siger Stig Kirk Ørskov og fortsætter:

"Med et redaktionelt judgement i særklasse og en journalistisk tæft som få har Jørn været en solid og sikker chefredaktør, der samtidig har udmærket sig ved igangsættelsen af en række succesfulde digitale erhvervssatsninger. Vi skylder Jørn den største tak.”

Afløseren for Jørn Mikkelsen er fundet og vil blive annonceret senere i denne uge, oplyser JP/Politikens Hus.

Dokumentation

Blå bog: Jørn Mikkelsen

Født 1956 i Sønderborg

Uddannelse
1979 Cand.phil. i historie, Aarhus Universitet
1983 Journalist, Danmarks Journalisthøjskole

Karriere
2008-16 Ansvarshavende chefredaktør, Jyllands-Posten
2002-08 Journalistisk chefredaktør, Jyllands-Posten
1997-02 Ledende redaktionschef, Jyllands-Posten
1996-97 Udlandsredaktør, Jyllands-Posten
1994-96 Korrespondent i Tyskland, Jyllands-Posten
1991-94 Korrespondent i Tyskland, Berlingske Tidende
1983-91 Journalist, Berlingske Tidende


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00