Josephine Fock flopper i ny popularitetsmåling

POPULARITET: Kun fire procent af danskerne er positivt stemt over for Alternativets nye leder, Josephine Fock, viser ny måling. Søren Pape Poulsen og Mette Frederiksen er de mest populære partiledere.

Kun 4 procent af danskerne siger, de er positivt stemt over for Alternativets nye leder, Josephine Fock.
Kun 4 procent af danskerne siger, de er positivt stemt over for Alternativets nye leder, Josephine Fock.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Siden Josephine Fock 1. februar vandt formandsopgøret i Alternativet, har den nye partileder været genstand for rigeligt med støj og ballade.

På lørdag mødes partiets hovedbestyrelse til et ekstraordinært møde*, hvor de skal diskutere Josephine Focks møgsager, der har floreret i hendes korte tid som partileder. Nu kan hun tilføje endnu en dårlig nyhed til den tunge bagage.

En ny måling, som Epinion har foretaget for Altinget og DR, viser nemlig, at kun 4 procent af danskerne har et positivt indtryk af Josephine Fock. Til sammenligning har både Mette Frederiksen (S) og Jakob Ellemann-Jensen (V) givet henholdsvis 50 procent og 43 procent af danskerne et positivt indtryk.

41 procent af danskerne siger, at de har et negativt indtryk af Josephine Fock, mens 33 procent af danskerne ikke er bekendt med politikeren.

Ifølge Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, understreger tallene, at valget af Josephine Fock har været en ”katastrofe for Alternativet”.

”Internt er det gået op i røg, for hun har formået at skabe sig en hel hærskare af fjender hen ad vejen, og udadtil slår det igennem,” siger Erik Holstein.

En negativ spiral
For et par uger siden kom det frem via unavngivne kilder i Dagbladet Information, at hun i sin folketingsperiode fra 2015 til 2018 bidrog til et usundt arbejdsmiljø ved blandt andet flere gange at have fysisk rusket i ansatte i partiet.

Og ifølge den seneste meningsmåling står partiet kun til at få en tredjedel af de stemmer, de fik ved deres dårlige valg sidste år.

”Når man har fået så massiv dårlig presse, som Fock har fået de sidste 14 dage, kan det næsten ikke være anderledes. Nu vil hendes elendige tal svække hende yderligere internt. Hun er virkelig kommet ind i en negativ spiral,” siger Erik Holstein.

Læs også

Søren Pape er topscorer
Øverst på rangstigen i forhold til popularitet finder vi statsminister Mette Frederiksen med 50 procent positivt stemte danskere mod 29 procent negativt stemte danskere. Fraregner man derimod de negative stemmer, placerer De Konservatives partiformand, Søren Pape Poulsen, sig i toppen.

Her er 45 procent af danskerne positivt stemt, mens kun 23 procent er negativt stemt over for den den tidligere justitsminister.

”For Søren Pape må det næsten føles som Jeppe i baronens seng. Han startede ud med elendige målinger, men da han blev justitsminister, slog han igennem hos vælgerne, og han har formået at holde fast, selvom han ikke længere har en ministerpost i ryggen," forklarer Erik Holstein og peger på, at de øvrige borgerlige partilederes position også er kommet ham til gavn.

"Pape har også profiteret af, at nogle af de andre borgerlige ledere er svækkede,” siger han.

Se hele listen over partiledernes popularitet her.

*Rettelse, 6. marts 2020, klokken 16: Tidligere fremgik det, at der var tale om en ekstraordinær generalforsamling i Alternativet. I stedet er der tale om et møde i hovedbestyrelsen. Altinget beklager fejlen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Josephine Fock

Fhv. politisk leder, Alternativet
cand.jur. (Aarhus Uni. 1993)

Søren Pape Poulsen

Fhv. partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)









0:000:00