Josephine Fock forlader Folketinget

NAVNE: Alternativets Josephine Fock siger farvel til Folketinget til fordel for en stilling som direktør for integration i Dansk Flygtningehjælp. 

Josephine Fock skal være direktør for integration i Dansk Flygtningehjælp.
Josephine Fock skal være direktør for integration i Dansk Flygtningehjælp.Foto: Thomas Lekfeldt/SVT/Ritzau Scanpix
Linnea Molbech Sabri

Alternativets finansordfører og medstifter, Josephine Fock, skal være direktør for integration i Dansk Flygtningehjælp og forlader derfor Folketinget.

I et indlæg i Jyllands-Posten skriver Josephine Fock, at det har været en svær beslutning. Hendes hjerte brænder fortsat for Alternativet, men det var fristende at komme uden for Christianborg, da proportionerne i debatten omkring integration efter hendes mening er blevet skævvredne. 

"På Christiansborg er der en kedelig tendens til, at der bliver overfokuseret på integrationsproblemer, ja, vi oplever ligefrem, at positive udviklinger og optimistiske statistikker bliver ignoreret og dysset ned," skriver hun og tilføjer, at hun med sin nye stilling ved Dansk Flygtningehjælp i højere grad vil kunne fokusere på det store potentiale, integration indeholder. 

I Dansk Flygtningehjælp glæder man sig over ansættelsen af Josephine Fock, og i en pressemeddelelse fra Dansk Flygtningehjælp udtaler generalsekretær Christian Friis Bach følgende: 

Fakta
Josephine Focks blå bog: 

Josephine Christina Fock, født 5. september 1965 i Aarhus. 

Folketingsmedlem
for Alternativet i Østjyllands Storkreds fra 18. juni 2015.
Finansordfører, retsordfører, udlændingeordfører, integrationsordfører, indfødsretsordfører og grundlovsordfører.
Forkvinde for Alternativets folketingsgruppe 2015-2017.
Kandidat for Alternativet i alle opstillingskredse i storkredsen fra 2015.

Uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet i 1993. 

Har tidligere blandt andet arbejdet som sekretariatschef, OAO 
– Offentlige Ansattes Organisationer, fra 2007 til 2015, sekretariatschef, CFU – det centrale forhandlingsfællesskab på statens område, fra 2007 til 2015, sekretariatschef, Sundhedskartellet, fra 1999 til 2007, forhandlingschef, Dansk Sygeplejeråd, fra 1999 til 2007 og chefkonsulent, Akademikernes Centralorganisation, fra 1996 til 1999.


Kilde: Folketinget.dk

”Josephine har årelang erfaring med ledelse bag sig, inden hun kom i Folketinget, og der er brug for en stærk profil, der kan løfte integrationsområdet og det frivillige engagement endnu højere i hele landet. Vi er meget glade for at få Josephine som endnu en ny stærk leder og kollega i Dansk Flygtningehjælp.” 

Dansk Flygtningehjælp blev stiftet i 1956 og er nu Danmarks største internationale humanitære organisation. Dansk Flygtningehjælps integrationsafdeling er landsdækkende og inkluderer forskellige tiltag som blandt andet Lærdansk, Integrationsnet og Center for Udsatte Flygtninge. Integrationsafdelingen består ud over 8.500 frivillige af omkring 650 medarbejdere. 

På Christiansborg er der en kedelig tendens til, at der bliver overfokuseret på integrationsproblemer, ja, vi oplever ligefrem, at positive udviklinger og optimistiske statistikker bliver ignoreret og dysset ned.

Josephine Fock
Medstifter af Alternativet, kommende direktør for integration i Dansk Flygtningehjælp

Alternativet kommenterer også Josephine Focks afgang på Twitter, hvor de takker hende for hendes indsats: 

Josephine Fock tiltræder sin nye stilling som direktør for integration i Dansk Flygtningehjælp 1. november.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian Friis Bach

MF (R), stifter, Warfair
cand.agro. (KVL 1992), ph.d. international økonomi (KVL 1996)

Josephine Fock

Fhv. politisk leder, Alternativet
cand.jur. (Aarhus Uni. 1993)

0:000:00