Josephine Fock forlader Folketinget

NAVNE: Alternativets Josephine Fock siger farvel til Folketinget til fordel for en stilling som direktør for integration i Dansk Flygtningehjælp. 

Alternativets finansordfører og medstifter, Josephine Fock, skal være direktør for integration i Dansk Flygtningehjælp og forlader derfor Folketinget.

I et indlæg i Jyllands-Posten skriver Josephine Fock, at det har været en svær beslutning. Hendes hjerte brænder fortsat for Alternativet, men det var fristende at komme uden for Christianborg, da proportionerne i debatten omkring integration efter hendes mening er blevet skævvredne. 

"På Christiansborg er der en kedelig tendens til, at der bliver overfokuseret på integrationsproblemer, ja, vi oplever ligefrem, at positive udviklinger og optimistiske statistikker bliver ignoreret og dysset ned," skriver hun og tilføjer, at hun med sin nye stilling ved Dansk Flygtningehjælp i højere grad vil kunne fokusere på det store potentiale, integration indeholder. 

I Dansk Flygtningehjælp glæder man sig over ansættelsen af Josephine Fock, og i en pressemeddelelse fra Dansk Flygtningehjælp udtaler generalsekretær Christian Friis Bach følgende: 

”Josephine har årelang erfaring med ledelse bag sig, inden hun kom i Folketinget, og der er brug for en stærk profil, der kan løfte integrationsområdet og det frivillige engagement endnu højere i hele landet. Vi er meget glade for at få Josephine som endnu en ny stærk leder og kollega i Dansk Flygtningehjælp.” 

Dansk Flygtningehjælp blev stiftet i 1956 og er nu Danmarks største internationale humanitære organisation. Dansk Flygtningehjælps integrationsafdeling er landsdækkende og inkluderer forskellige tiltag som blandt andet Lærdansk, Integrationsnet og Center for Udsatte Flygtninge. Integrationsafdelingen består ud over 8.500 frivillige af omkring 650 medarbejdere. 

Alternativet kommenterer også Josephine Focks afgang på Twitter, hvor de takker hende for hendes indsats: 

Josephine Fock tiltræder sin nye stilling som direktør for integration i Dansk Flygtningehjælp 1. november.  

Forrige artikel Svenske socialdemokrater rækker hånden ud til de borgerlige Svenske socialdemokrater rækker hånden ud til de borgerlige Næste artikel Eksperter undrer sig: Regeringen pumper prisen for grønne løsninger op Eksperter undrer sig: Regeringen pumper prisen for grønne løsninger op