Josephine Focks afløser er fundet

NAVNE: Det bliver Julius Graakjær Grantzau, der skal afløse Josephine Fock i Alternativets folketingsgruppe. 

35-årige Julius Graakjær Grantzau overtager den ledige plads i Alternativets folketingsgruppe, skriver partiet på Facebook. 

Han afløser dermed Josephine Fock, der var med til at stifte Alternativet, men som nu har valgt at forlade politik til fordel for stillingen som direktør for integration i Dansk Flygtningehjælp.

Julius Graakjær Grantzau er selvstændig og bor på Djursland. Han bliver ordfører for børn, statsborgerskab og nordisk samarbejde. 

Ved valget i 2015 fik han 512 personlige stemmer i Østjyllands Storkreds, hvor hans mærkesager blandt andet var at sikre giftfri og bæredygtige fødevarer og at få flere cykelstier.

Julius Graakjær Grantzau sagde oprindeligt nej til at træde ind i gruppen, og derfor blev Vibeke Genefke i stedet udpeget som stedfortræder. Det satte partiet i en lidt særlig situation, fordi Genefke indtil for nylig havde været udmeldt af Alternativet. 

Julius Graakjær Grantzau er 3. suppleant i Østjyllands Storkreds. Partiets 1. suppleant er Niko Grünfeld, der i sin tid takkede nej til posten, fordi han ønskede at fortsætte som kulturborgmester i København. 2. suppleanten er Tina Kjær, der ifølge Netavisen Pio takkede nej til posten, da hun lige havde fået barn. 

 

Forrige artikel Lægeuddannelse på RUC og væk med brugerbetaling – her er DF's ønsker til sundhed på finansloven Lægeuddannelse på RUC og væk med brugerbetaling – her er DF's ønsker til sundhed på finansloven Næste artikel Digitalt kørekort og kunstig intelligens: Sådan vil regeringen reformere den digitale service Digitalt kørekort og kunstig intelligens: Sådan vil regeringen reformere den digitale service