Joy Mogensen får en næse efter samråd om tilskueradgang

NÆSE: Kulturminister Joy Mogensen (S) får en næse efter samråd om tilskueradgang til fodboldkampe.

Kulturminister Joy Mogensen (S) får som S-regeringens femte minister en næse. Det beretter Ritzau ifølge Politiken.

Ministeren modtager næsen af blå blok og Radikale Venstre for sagen om tilskueradgang til superligakampe og for sin håndtering af kulturlivet under coronakrisen.

Flertallet i Folketingets kulturudvalg udtrykker "alvorlig kritik og påtale af regeringens manglende forståelse for de professionelle fodboldklubbers vilkår og behovet for rettidig klarhed frem mod åbningen af den kommende sæsonstart 1. september," fremgår det af udkastet til beretningen, som udløser næsen.

Det ærgrer Joy Mogensen.

"Jeg er ked af, at de vælger at udtale denne kritik, fordi deres partiledere har selv indgået aftalen om, hvordan vi skulle gribe det her an. Altså at vi skulle vide, hvordan sundhedsstatussen var, inden at man gik videre med efterårsplanerne," siger hun til TV2 News. 

Joy Mogensen var tirsdag kaldt i samråd om tilskueradgangen til superligaen i fodbold. Hun sagde, at regeringen ikke vil give klarhed over, om den vil åbne fuldt op for tilskueradgangen fra starten af den kommende sæson.

"Hvis der fortsat er restriktioner, som gør, at man ikke kan lukke publikum fuldt ind, så vil der komme økonomisk hjælp. Så vil der komme forhandlinger i de første uger af august," sagde ministeren på samrådet.

Tidligere har udenrigsminister Jeppe Kofod (S), klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) og forsvarsminister Trine Bramsen (S) fået næser.

Kulturministeren får formelt næsen onsdag.

Forrige artikel Dagens overblik: LA-leder forudser, at de borgerlige genvinder magten om 12 år Dagens overblik: LA-leder forudser, at de borgerlige genvinder magten om 12 år Næste artikel Forsker hudfletter årtiers hovedløse teknologiforbrug Forsker hudfletter årtiers hovedløse teknologiforbrug