JP/Politiken opgiver fusion med Børsen

AFVIST: Det er ikke lykkedes JP/Politikens Hus at overtale Konkurrencerådet til at give tilladelse til en fusion med Børsen. Derfor nøjes mediehuset nu med at købe 49,9 procent af aktierne i erhvervsavisen.

Dagbladet Børsen kommer ikke med i stalden hos JP/Politikens Hus i denne omgang.
Dagbladet Børsen kommer ikke med i stalden hos JP/Politikens Hus i denne omgang.Foto: Brian Bergmann/Scanpix
Kasper Kaasgaard

Den planlagte fusion mellem JP/Politikens Hus og Dagbladet Børsen bliver alligevel ikke til noget.

For et år siden meldte JP/Politikens Hus ud, at de ville købe Dagbladet Børsen for 800 millioner kroner af det svenske mediehus Bonnier. Men Konkurrencerådet har ikke kunnet godkende købet, og derfor dropper JP/Politiken nu planerne.

”Som det så ud, kunne fusionen have hæmmet konkurrencen betydeligt på otte markeder, heriblandt markedet for dansksprogede, landsdækkende, betalte, daglige nyheder på print og markedet for annoncering på print,” siger formanden for Konkurrncerådet, Christian Schultz, i en pressemeddelelse.

Konkurrencerådet har ikke formelt formelt givet afslag på fusionen, men blot udtrykt bekymring på en række områder. De bekymringer har JP/Politikens Hus ikke kunnet forklare sig tilfredsstillende ud af, og de dropper derfor overtagelsen.

”Parterne har ikke præsenteret Konkurrencerådet for løsninger, der kunne afhjælpe fusionens negative virkninger på konkurrencen. Hvis ikke de skadelige virkninger af en anmeldt fusion bliver afhjulpet, vil fusionen ikke kunne godkendes,” lyder det fra Christian Schultz.

Konkurrence udefra
JP/Politikens Hus argumenterede over for Konkurrencerådet for, at Google og Facebook har fået så stor magt også i det danske mediebillede, at en fusion med Børsen ikke ville hæmme konkurrencen.

Den forklaring var altså ikke nok for myndighederne, hvilket ærgrer direktøren i JP/Politikens Hus, Stig Ørskov.

”Det er stærkt bekymrende, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen forhindrer danske medievirksomheder i at modgå den hårde udenlandske konkurrence,” siger Stig Ørskov til Politiken.

JP/Politikens hus nøjes nu med at købe 49,9 procent af aktierne i Børsen for 400 millioner kroner, altså samme pris per aktie som i den oprindelige aftale.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00