Om  
Jacob Mchangama
Birgitte Arent Eiriksson

Justitia opretter USA-kontor og udnævner ny direktør

Jacob Mchangama, der er direktør for Justitia, skal lede tænketankens nye kontor i USA og flytter dermed fra Danmark. Vicedirektør Birgitte Arent Eiriksson er blevet udpeget som ny direktør for den danske afdeling. 

Jacob Mchangama, der er direktør for Justitia, skal lede tænketankens nye kontor i USA.
Jacob Mchangama, der er direktør for Justitia, skal lede tænketankens nye kontor i USA.Foto: Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

I en pressemeddelelse offentliggør tænketanken Justitia, at man udvider sin organisation ved at oprette et nyt kontor i USA, som skal ledes af den nuværende direktør, Jacob Mchangama.

Rokaden hos Justitia sker efter, at tænketanken har indgået en aftale med det amerikanske eliteuniversitet Vanderbilt University i Nashville, Tennessee. Her åbner en filial af Justitias projekt under navnet "Future of Free Speech."

"Justitia har siden iværksættelsen af projektet i 2020 kraftigt udvidet sit internationale fokus på ytringsfriheden, og opnået en væsentlig stemme og anerkendelse som en organisation med en høj grad af ekspertise og gennemslagskraft, når det gælder dette emne," udtaler direktør Jacob Mchangama i pressemeddelelsen. 

Han tilføjer yderligere, at "vores samarbejde med Vanderbilt University i USA vil yderligere styrke Justitias evne til på globalt plan at opnå samme omdømme, troværdighed og gennemslagskraft på området for international ytringsfrihed, som Justitia har opnået nationalt i Danmark."

Åbningen af det nye kontor i USA betyder, at Mchangama flytter teltpælene fra Danmark til Nashville, hvor han også tiltræder som research professor på universitet i løbet af foråret. 

Jacob Mchangama fortsætter dog i sit virke som administrerende direktør for tænketankens samlede organisation og som dansk ekspert i forhold til spørgsmål om ytringsfrihed. 

Ny direktør for Justitia i Danmark bliver tænketankens nuværende vicedirektør Birgitte Arent Eiriksson. 

Et valg, som Jacob Mchangama betragter som det helt naturlige: 

"Der er enorm respekt for Birgittes faglighed og integritet blandt eksperter, journalister og beslutningstagere, og ved at sætte Birgitte i spidsen for Justitias danske aktiviteter er jeg overbevist om, at Justitia vil blive en endnu mere markant stemme i debatten om retssikkerhed og frihedsrettigheder."

Birgitte Arent Eiriksson, som er uddannet advokat og medlem af Dataetisk Råd, har været på blokken hos Justitia siden 2017 med ansvaret for blandt andet den daglige drift samt projekter om digitalisering og retssikkerhed.  

Justitia, som er Danmarks eneste juridiske tænketank, blev stiftet i 2014 af Jacob Mchangama. Han betragtes som en af de førende eksperter inden for ytringsfrihed - nationalt og internationalt - og har modtaget flere hæderspriser for sit arbejde, herunder Jyllands-Postens ytringsfrihedspris, Blixenprisen og Hørups Debatpris.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jacob Mchangama

Direktør, grundlægger, Justitia
cand.jur. (Københavns Uni. 2003), master i menneskerettigheder og demokratisering (Venedig og Strasbourg, 2004)

Birgitte Arent Eiriksson

Direktør, Justitia, advokat, medlem, Dataetisk Råd, Etisk Råd, Borgerretsfonden og SIRI-Kommissionen 4.0
cand.jur. (Københavns Uni. 1996), Master of Public Governance (CBS)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024