K presser Løkke på grundskylden

KRAV: Søren Pape Poulsen (K) har meget svært ved at se Konservative være en del af en kommende finanslov, med mindre grundskylden bliver fastfrosset.

Konservative holdt torsdag middag pressemøde i en privat baghave i Snekkersten, hvor høns gik frit rundt mellem fødderne på de fremmødte. 
Konservative holdt torsdag middag pressemøde i en privat baghave i Snekkersten, hvor høns gik frit rundt mellem fødderne på de fremmødte. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Cecilie Gormsen

Grundskylden skal fastfryses. Og hvis ikke den bliver det, bliver det med meget stor sandsynlighed en finanslov uden Konservative.

Sådan lød meldingen fra den konservative formand Søren Pape Poulsen på et pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde.

”Vi er nødt til at få sat en stopper for den evigt stigende grundskyld, de evigt stigende ejendomsskatter, skatter der vil stige med knap ti milliarder kroner frem mod 2020, hvis der ikke handles,” sagde Søren Pape Poulsen.

Rammerne for pressemødet var både sommerlige og hjemmelige og foregik i en privat baghave i Snekkersten, hvor Mia og hendes familie bor. Her fortalte Søren Pape Poulsen, politisk ordfører Mai Mercado og næstformand og borgmester i Høje Taastrup Kommune, Michael Ziegler, om Konservatives politik og prioriteter.

Alt imens gik høns frit rundt mellem fødderne på de fremmødte, og Naser Khader og Brian Mikkelsen tog selfies på verandaen. Og valget af dagens kulisse var ikke tilfældigt, siger formand Søren Pape Poulsen:

”Det er hos den enkelte familie, at vi vil opleve nogle af de helt centrale udfordringer, som vi står overfor. Her hos familien kan vi se en af de skattemæssige største udfordringer i Danmark, den stigende grundskyld."

Starter underskriftindsamling
Ifølge Søren Pape Poulsen betaler Mia og hendes familie, der ejer grunden, hvor pressemødet blev holdt, mere end 47.000 kroner i grundskyld i 2015 – 50 procent mere end i 2009.

Og det er for meget, mener Konservative, der tager en fastfrysning af grundskylden med som et af partiets hovedkrav til finanslovforhandlingerne.

”Derfor går vi til finanslovforhandlingerne med det helt klare mål at få fastfrosset grundskylden, indtil der ligger et nyt og fair ejendomsbeskatningssystem. Det handler ganske enkelt om at få sat en prop i hullet,” siger Søren Pape Poulsen, der samtidig slår fast, at Konservative ikke opererer med ultimative krav.

”Men jeg har svært ved at se, at Det Konservative Folkeparti deltager i en finanslovaftale, der ikke adresserer grundskylden.”

Søren Pape Poulsen gør det også klart, at han har svært ved at se, at en borgerlig regering ikke vil gøre noget ved grundskylden.

”Stigende skatter kan vel aldrig nogensinde blive eller være borgerlig politik."

Alligevel er Konservative i tvivl om, om deres borgerlige kolleger og resten af Folketinget er enige. Derfor starter partiet nu en underskriftindsamling, som de kan aflevere til regeringen i forbindelse med de kommende finanslovforhandlinger.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Pape Poulsen

Fhv. partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)









0:000:00