Khader stiller op til folketingsvalget

COMEBACK: Efter små fire års pause som folketingspolitiker vil Naser Khader nu tilbage til Christiansborg. Derfor stiller han op som kandidat for Konservative til næste folketingsvalg.

Den forhenværende folketingspolitiker Naser Khader vil tilbage til Christiansborg, og derfor stiller han op til det kommende folketingsvalg som kandidat for de Konservative.

”Jeg har været frustreret over at stå på sidelinjen,” siger Naser Khader i et interview med Jyllands-Posten.

Naser Khader har en lang karriere som folketingspolitiker bag sig. I 2001 blev han for første gang valgt ind i Folketinget for de Radikale, som han var medlem af, indtil han i 2007 stiftede partiet Ny Alliance. 

Trods en bragende start blev partiet aldrig den succes, som han sammen med medstifterne Anders Samuelsen (LA) og den forhenværende konservative politiker Gitte Seeberg havde håbet på.

I 2009 forlod Naser Khader så partiet og skiftede til de Konservative, som han var folketingsmedlem for indtil valget i 2011.

Det rigtige at gøre
Her blev han ikke genvalgt, og Naser Khader har siden da arbejdet som blandt andet Senior Fellow ved Hudson Institute i Washington og som radiovært på P1.

Men nu vil han tilbage til dansk politik, siger han til Jyllands-Posten. 

”Jeg er nået til den konklusion, at det er det helt rigtige at gøre. Jeg føler, at jeg kan bidrage med noget, som ikke findes i dansk politik i øjeblikket,” siger Naser Khader og peger på, at hans viden om Mellemøsten, islam, ekstremisme og radikalisering kan bruges til at skabe politiske resultater.

Ifølge Jyllands-Posten er han udset til at opstille i de to eftertragtede kredse Aarhus Syd og Skanderborg, som traditionelt har givet Konservative et mandat i Folketinget.

Partiet har dog længe stået svagt i meningsmålingerne. Senest i Norstats februarmåling for Altinget, hvor partiet står til at få blot tre procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg i dag. I januar stod Konservative til at få 3,9 procent af stemmerne.

Forrige artikel Lykketoft: Skattely skaber grotesk ulighed Lykketoft: Skattely skaber grotesk ulighed Næste artikel FTF: Offentligt ansattes ytringsfrihed skal lovbeskyttes FTF: Offentligt ansattes ytringsfrihed skal lovbeskyttes