Khader: Vi skal stoppe nazi-islamismens fremmarch

VALG: Naser Khader (K) går til valg på at få bremset den “nazi-islamisme”, som han mener har spredt sig i den vestlige verden.

Danmark står sammen med resten af Vesten over for nogle voldsomme problemer som følge af konflikterne i Syrien og resten af Mellemøsten.

Derfor er der brug for at få stoppet borgerkrigen i Syrien og få bremset den såkaldte “nazi-islamisme”, som ifølge Naser Khader er på fremmarch i den vestlige verden.

Det var hovedbudskabet fra den syriskfødte politiker, da han onsdag mødte pressen som Konservatives nye folketingskandidat i Aarhus og Skanderborg.

“Det kaos, der er i Mellemøsten, har konsekvenser for vores hverdag i form af flygtninge og terrortrusler. Derudover er nazi-islamismen på fremmarch, og den har vist sit grimme ansigt i både Paris og senest i København. Det er kun begyndelsen, og derfor er jeg meget optaget af, hvilken rolle religion kommer til at spille i politik og fremtidens internationale relationer,” sagde Naser Khader.

Farvel til politik
Det kom som en overraskelse for mange politiske iagttagere, da Naser Khader tirsdag aften meldte ud, at han er klar til en endnu tur som folketingspolitiker.

Han har tidligere siddet i Folketinget for Radikale, det hedengangne Ny Alliance og senest Konservative. Han blev dog ikke genvalgt for Konservative ved folketingsvalget i 2011, og dengang sagde han, at han var færdig med dansk politik.

Selv om der i den seneste tid har været rygter om, at Naser Khader ville stille op til folketingsvalget, har han flere gange afvist det. Men terrorangrebet i Paris fik ham på andre tanker.

“Og den forfærdelig terror i København understreger, at det har været den rigtige beslutning, jeg har taget,” sagde han under pressemødet.

Kritik af Konservative syrienkurs
Khader forklarede også, at han i den seneste tid har været frustreret over at stå på sidelinjen som mellemøst-ekspert og debattør og kommentere det, der sker rundtom i verden.

“Jeg har savnet den politiske beslutningsproces, blandt andet i forhold til krigen i Syren. Man burde man fra politisk side have råbt endnu højere. Den eneste, der har råbt højt, er Søren Pind (Venstrepolitiker og forhenværende udviklingsminister, red.),” sagde han og kritiserede derved sit eget parti.

Da udenrigsminister Martin Lidegaard (R) i januar meddelte, at Danmark var klar til at indgå i forhandlinger med Syriens præsident Bashar al-Assad, bakkede de Konservative op om det.

Det var Naser Khader dog dengang stærkt kritisk over, og han udtalte, at man ikke skulle forhandle med en leder, som havde “blod på hænderne”.

Naser Khader understregede dog, at han hører hjemme hos det borgerlige parti.

“Ligesom de Konservative kærer jeg mig om fædrelandet. Derudover har partiet en sund ballance mellem de forskellige politikområder, og jeg tror på den fornyelse af partiet, som Søren Pape har sat i gang,” sagde han.

Radikalisering skal bekæmpes
Selv om han kort fik berørt andre politikområder, heriblandt skat, holdt han sig hovedsageligt til integrations- og værdispørgsmålene under pressemødet.

Naser Khader understregede blandt andet, at der er brug for at sætte hårdere ind i forhold til radikalisering af unge danskere med indvandrerbaggrund. Blandt andet når de sidder i fængslet. Naser Khader roste i den forbindelse den såkaldte Aarhus-model, som han mener er fremragende i forhold til at få unge, som flirter med jihadismen, på andre tanker.

“Men den model er ikke god nok, når vi kommer hen i de senere faser. Når først nazi-islamismens sygdom er kommet ind under huden, kan vi ikke bruge den model. Så skal vi bruge nogle hårdere sanktionsmuligheder,” sagde han og henviste til Omar Abdel Hamid El-Hussein, der efter alt at dømme stod bag weekendens skudangreb.

"Jeg tror, at han endte der, hvor han endte, fordi han er født og opvokset i en ghetto. Det er et arnested for kriminalitet og ekstremisme. Hvis han var født og opvokset i Nørre Snede og havde fået danske kammerater, tror jeg ikke, han var endt der," sagde Naser Khader.

Forrige artikel Flere danskere genoptrænes end nogensinde før Flere danskere genoptrænes end nogensinde før Næste artikel EU-milliarder til Mugabe møder dansk kritik EU-milliarder til Mugabe møder dansk kritik
Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

INTERVIEW: Nye tal viser, at danske skolebørn fortsat er europamestre i druk. Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, ønsker et opgør med en usund alkoholkultur. Højere afgifter og aldersgrænser virker, men det er op til politikerne, hvilke værktøjer der skal i brug, siger han.