For tredje år i træk sår regeringens eget råd tvivl om planerne for klimamålene. Alligevel er minister “helt overbevist” om, at vi når i mål

Der er for høj risiko for, at Danmark hverken når klimamålene for 2025 eller 2030, lyder konklusionen fra Klimarådet i en ny statusrapport. På trods af dette holder klimaministeren fast i, at Danmark når 2030-målet ved at følge regeringens planer. 

Selvom Klimarådet konkluderer, at der er for høj risiko for, at Danmark ikke når 2030-målet, er klimaminister Lars Aagaard (M) stadig "helt overbevist" om, at regeringens planer får Danmark i mål.
Selvom Klimarådet konkluderer, at der er for høj risiko for, at Danmark ikke når 2030-målet, er klimaminister Lars Aagaard (M) stadig "helt overbevist" om, at regeringens planer får Danmark i mål.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Først sagde de det i 2021. Så igen i 2022.

Og nu konkluderer Klimarådet for tredje år i træk:

Danmarks vej til at opfylde klimamålet for 2030 er ikke anskueliggjort.

Sådan lød det, da Klimarådets formand, Peter Møllgaard, præsenterede deres årlige statusrapport for arbejdet med klimamålene på et pressemøde.

“Nu har vi tre år i træk sagt, at vejen til 2030-målet ikke er anskueliggjort. Vi føler, at der sker fremskridt år for år, men vi er også utålmodige efter, at der sker hurtigere fremskridt,” sagde Peter Møllgaard til pressemødet.

Vi har den politiske vilje til at nå i mål.

Lars Aagaard (M)
Klima,, energi- og forsyningsminister

Godt nok har regeringen lagt en plan for, hvordan man vil reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030. Problemet er bare, at den plan er risikofyldt, og derfor vurderer rådet, at “der er for høj risiko for, at regeringens skitserede vej ikke vil bringe Danmark i mål”.

“Det er ikke umuligt at nå 70-procents målet i 2030. Vi finder det bare ikke anskueliggjort endnu. Vi peger på et antal risici, som regeringen er nødt til at håndtere, for at vi kan tro på, at det kan lade sig gøre,” lød det fra Peter Møllgaard på pressemødet.

I rapporten peger rådet især på tre årsager til, at der er stor usikkerhed omkring regeringens planer for 2030-målet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024