Københavnsk DF-politiker dømt for at lække oplysninger

DOM: Den københavnske DF-politiker Finn Rudaizky er idømt dagbøder for at videregive private oplysninger om Omar El-Hussein.

10 dagbøder à 1.000 kroner.

Sådan lød dommen, da Københavns Byret torsdag afgjorde sagen om den københavnske Dansk Folkeparti-politiker Finn Rudaizky, der har været anklaget for at videregive private oplysninger om Omar El-Hussein. Det skriver TV 2.

Rudaizky skal ud over dagbøderne også betale sagens omkostninger på 30.000 kroner og salær til sin forsvarer.

Læs også: DF'er tiltalt for at lække fortrolige oplysninger om Omar el-Hussein

Rudaizky var tiltalt for at have videregivet oplysninger til to journalister fra BT og Berlingske. Oplysningerne var om terroristen Omar el-Hussein, der i februar 2015 dræbte Finn Nørgaard og Dan Uzan og sårede flere betjente, inden han selv blev skudt og dræbt af Københavns Politi.

Ifølge dommen fra Københavns Byret var det fortrolige oplysninger om "væsentlige sociale problemer og kriminelle forhold", som DF-politikeren Finn Rudaizky videregav.

Anklager Søren Harbo havde krævet en straf på 30 dages ubetinget fængsel til Finn Rudaizky, mens DF-politikerens forsvarer, Henrik Stagetorn, krævede frifindelse – eller som maksimum en straf på ti dagbøder á 500 kroner.

Finn Rudaizky er ærgerlig over rettens afgørelse, men han har valgt ikke at anke dommen.

De to journalister, som har modtaget de fortrolige oplysninger, er også sigtet i sagen. Anklagemyndigheden vil nu på baggrund af torsdagens dom vurdere, om de skal præsenteres for en tiltale.

Forrige artikel Regeringen forventer ekstraregning fra EU Regeringen forventer ekstraregning fra EU Næste artikel Uber-pressemøde efter ny taxilov: Vi bliver og kæmper Uber-pressemøde efter ny taxilov: Vi bliver og kæmper