Københavnsk erhvervsprofil bliver med stor sandsynlighed ny formand for Kristendemokraterne

Flere måneder efter Marianne Karlsmoses afgang ser Kristendemokraterne ud til at have fundet sin næste landsformand. Samtlige storkredse indstiller erhvervsmanden Jeppe Hedaa til posten. I marts afholder partiet ekstraordinært landsmøde.

Foto: Jens Astrup/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Et enigt bagland i Kristendemokraterne - bestående af samtlige storkredse - bakker op om erhvervsmanden Jeppe Hedaa som ny landsformand for partiet.

Han bliver med stor sandsynlighed valgt, når partimedlemmerne mødes til landsmøde 18. marts. Inden da kan medlemmer frit melde deres kandidatur til posten som landsformand.

Rigmanden Jeppe Hedaa er bestyrelsesformand i it-konsulenthuset 7N, hvor han fra 1998 til 2021 også har været administrerende direktør.

Udover at være velbevandret i den danske it-branche har han også engageret sig i civilsamfundet og religiøst arbejde. Siden 2016 har han således været formand for menighedsrådet for Københavns Domkirke, ligesom han også har stiftet organisationen Resam. Organisationen fungerer som et forum for de øverste ledere af Danmarks religiøse traditioner.

Han har også tidligere prøvet kræfter med politisk arbejde, da han har forsøgt at komme i Folketinget for Kristendemokraterne - uden held.

LinkedIn skriver Jeppe Hedaa, at han "med glæde tager imod kaldet fra hovedbestyrelsen og storkredsene".

"De seneste tre måneder har jeg besøgt KD's hovedbestyrelse og efterfølgende storkredsene individuelt for at præsentere et oplæg til en strategi for, hvordan KD fortsat kan udvikle sig fra noget, der har haft karakter af at have været et protestparti til at være mere synlig på den brede politik, vi har," skriver han.

Fortsat landspolitisk tilstedeværelse

Siden folketingsvalget i november, hvor Kristendemokraterne ikke opnåede valg, har det været en løbende diskussion i partiet, om man skulle give op på de landspolitiske ambitioner for i stedet at fokusere udelukkende på det lokale og regionale arbejde.

Tidligere landsformand Marianne Karlsmose mente, at partiet skulle droppe de landspolitiske ambitioner. Men det var der ikke enighed om i partiet.

Ifølge Altingets oplysninger vil Jeppe Hedaa, i fald han opnår valg som ny landsformand, arbejde for, at Kristendemokraterne fortsat også er et landspolitisk parti.

Siden Marianne Karlsmose i november stoppede som formand, er partiet blevet ledet af politisk næstformand Henrik Hjortshøj og organisatorisk næstformand Jesper Housgaard.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jeppe Hedaa

Partiformand, Kristendemokraterne, bestyrelsesmedlem, B.93 prof, One Life Foundation
HH (1981 Niels Brock), Løjtnant (1983 Livgarden)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024