Kofod om hjemsendt IS-kriger: Har man tilsluttet sig Islamisk Stats dødsrige, er man ikke velkommen i Danmark

HJEMSENDT: Danmarks udenrigsminister understreger, at den hjemsendte Syrienskriger skal retsforfølges der, hvor forbrydelsen er begået. Samtidig opfordrer han til en respektfuld dialog med Tyrkiet.

Den IS-kriger, der er hjemsendt fra Tyrkiet, er ikke velkommen i Danmark.

Sådan lyder den klokkeklare melding fra udenrigsminister Jeppe Kofod efter EU’s udenrigsministermøde i Bruxelles.

”Vores linje er fuldstændig klar. Er man rejst til Syrien, og har man tilsluttet sig Islamisk Stats dødsrige, er man ikke velkommen i Danmark. Selvfølgelig ikke,” siger Jeppe Kofod og tilføjer:

”Vi ønsker ikke, at de mennesker skal udgøre en fare for Danmark og danskerne.”

Vigtigt med dialog og respekt
Ifølge udenrigsministeren skal krigerne retsforfølges dér, hvor forbrydelsen er begået.

Samtidig understreger Jeppe Kofod, at det er vigtigt at holde fast i dialogen med Tyrkiet, også når det kommer til hjemsendte Syrienkrigere.

”Helt generelt i forhold til Tyrkiet, er det rigtigt vigtigt at have en meget stærk dialog, og at samarbejdet foregår med respekt for hinanden,” siger han og fortsætter:

”Det vi ser her, det er ikke konstruktivt. Derfor vil jeg selvfølgelig opfordre tyrkerne til at have en konstruktiv og løsningorienteret dialog.”

EU har de seneste par uger rejst stærk kritik af Tyrkiet - både i forhold til landets offensiv i Syrien og gasboringer på Cyperns territorium.  

Men Jeppe Kofod vil ikke ”spekulere” i, hvorvidt der er en sammenhæng mellem EU’s kritik af Tyrkiet og de nu hjemsendte IS-krigere til både Danmark og Tyskland. Han bruger i stedet spørgsmålet til at rose EU’s fællesskab.

For yderligere spørgsmål vedrørende den hjemsendte IS-kriger, henviser udenrigsministeren til Justitsministeriet. 

”Det, jeg er glad for, er, at vi har en fælles stærk politik i EU. Det fik vi bekræftet på sidste rådsmøde i oktober, hvor vi vedtog nogle ret vidtgående rådskonklusioner i forhold til Tyrkiet,” siger Jeppe Kofod.

Forrige artikel Thulesen falder tungt i partiledermåling Thulesen falder tungt i partiledermåling Næste artikel TV: Se Mette Frederiksen i sin første spørgetime som statsminister TV: Se Mette Frederiksen i sin første spørgetime som statsminister
Alle partier står bag aftale om genåbning: Her er hovedpunkterne

Alle partier står bag aftale om genåbning: Her er hovedpunkterne

FASE 4: Restauranter må holde længere åbent, men forsamlingsforbuddet består, og hårdt ramte brancher skal fortsat have hjælp. Det er nogle af hovedpunkterne i den aftale, regeringen netop har landet med alle Folketingets partier. Se dem alle her.