Kollerup om sin tid som erhvervsminister: "Det føles som at få et højteknologisk og ekstremt stærkt eksoskelet sat på din egen krop"

Han var den længst siddende erhvervsminister i 14 år, men fik ikke en plads på det nye ministerhold. "På et tidspunkt skal vi være et stort tandhjul, og nogle gange skal vi være et lidt mindre tandhjul," lyder det.

Simon Kollerup er 36 år, har en kandidat i statskundskab og har siddet i Folketinget siden 2011.
Simon Kollerup er 36 år, har en kandidat i statskundskab og har siddet i Folketinget siden 2011.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

Simon Kollerup er ikke i tvivl, om hvad den største forskel er på livet som erhvervsminister og tilværelsen som menigt folketingsmedlem. 

"Det føles som at få et højteknologisk og ekstremt stærkt eksoskelet sat på din egen krop."

Så eksoskelettet er ikke et billede på, at man så selv ikke kan noget bagefter, men det er klart, at den styrke, man går ind i politiske arenaer med er en anden.

Simon Kollerup (S)
Forsvarsordfører og formand for Finansudvalget

Sådan beskriver Simon Kollerup dét at blive minister og arbejde med et ministerie i ryggen.

"Som minister har du et dedikeret og meget dygtigt team omkring dig. Det er dine sekretærer, ministersekretærer, ledelsessekretariat, et presse-team, et kommunikationshold og strategienhed, som hjælper med, at stenene er rullet af vejen, inden du tager de næste skridt," lyder det fra Simon Kollerup. 

I 2019 blev han den yngste minister, da Mette Frederiksen præsenterede sin étpartiregering.

På trods af det, var der ikke plads på ministerholdet i den nye SVM-regering, og derfor er Simon Kollerup nu blevet forsvarsordfører og formand for Finansudvalget. 

{{toplink}}

Simon Kollerup har efter tre og et halvt år som erhvervsminister taget sit "eksoskelet" af.

"Der gør en kæmpe forskel. Jeg kan ikke bare bestille et hav af notater eller sætte enormt mange mennesker i gang. Jeg skal meget mere selv på arbejde," lyder det fra Simon Kollerup, der fortsætter:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024