Konservative henter Rud Elberth til valgkampen

VALGKAMP: Konservative opruster med digital- og Some-ekspert Benjamin Rud Elberth til den kommende valgkamp. Også andre medieprofiler er hentet ind. 

Konservative opruster med digital ekspert Benjamin Rud Elberth og dokumentarist Michael Jeppesen i den kommende valgkamp.
Konservative opruster med digital ekspert Benjamin Rud Elberth og dokumentarist Michael Jeppesen i den kommende valgkamp.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Benedicte Gjerding Dahlberg

Konservative har ansat Benjamin Rud Elberth, der er ekspert i politisk digital kommunikation, som led i partiets valgkampagne. 

Det oplyser Konservative til Altinget. 

Benjamin Rud Elberth har siden december 2018 undervist og rådgivet konservative folketingskandidater, heriblandt partiformand Søren Pape Poulsen samt partiets folketingsgruppe, i deres brug af digitale medier.

Det skal Benjamin Rud Elberth, der tidligere har arbejdet for Socialdemokratiet, fortsætte med i resten af valgkampen.

Jeg tror ikke, det er produktet, altså menneskerne eller politikken, der er noget galt med, når Konservative ligger lavt i målingerne. Det er derimod deres kommunikation på tværs af medier og deres digitale strategi, som skal styrkes

Benjamin Rud Elberth
SoMe-konsulent for Konservative og ekspert i politisk digital kommunikation

Ifølge Konservatives pressechef, Filip Lauritzen, skal Benjamin Rud Elberth blandt andet rådgive K-kandidaterne i deres håndtering af 'shitstorms' og negative kampagner, som ifølge ham kommer til at fylde i valgkampen. 

Ikke politikken, den er gal med
Benjamin Rud Elberth mener da også selv, at han kan hjælpe Konservative og bidrage til at skaffe flere stemmer til partiet gennem en indsats på blandt andet sociale medier. 

"Jeg tror ikke, det er produktet, altså menneskerne eller politikken, der er noget galt med, når Konservative ligger lavt i målingerne. Det er derimod deres kommunikation på tværs af medier og deres digitale strategi, som skal styrkes," siger Benjamin Rud Elberth til Altinget og fortsætter: 

"Jeg kan hjælpe Konservative med at få flere stemmer ved det kommende valg ved netop at give strategisk rådgivning om særligt politikernes brug af sociale medier. Og det glæder jeg mig helt vildt til."

Ifølge Altingets seneste måling står Konservative til at få 4,3 procent af stemmerne ved kommende valg. 

To digitale profiler
Benjamin Rud Elberth ejer kommunikationsbureauet Elberth Kommunikation, hvor han rådgiver organisationer i kommunikation på tværs af medier.

Han har tidligere arbejdet som digital chef hos Socialdemokratiet med ansvar for partiets digitale strategi også under valgkampe, blandt andet for Helle Thorning-Schmidt.

Foruden Benjamin Rud Elberth har Konservative hyret dokumentarist Michael Jeppesen til at lave videoer af blandt andre formand Søren Pape Poulsen, primært til de sociale medier.   

Michael Jeppesen er direktør i produktionsfirmaet Must, som blandt andet laver videokampagner og markedsføringsfilm. 

Han er tidligere journalist på blandt andet Radio24syv og DR.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Benjamin Rud Elberth

Digital direktør, Operate
cand.mag. i nordisk sprog og litteratur (Aarhus Uni. 2004), master i tværmedial kommunikation (Københavns Uni. 2008)

Michael Jeppesen

Journalist, kunstkritiker, adm. direktør, MUST

0:000:00