Debat

Konsulent i 3F: Det rammer kvinderne, når ledelsen i 3F vil sanktionere chikane af lærlinge

Kvindelige lærlinge risikerer at betale prisen, hvis 3F's forslag om at skærpe straffen for chikane bliver til virkelighed. Virksomheder kan nemlig relativt let omgå tiltagene ved at fravælge de kvindelige lærlinge, skriver Line Minetti.

Vi må erkende, at den problemstilling, de kvindelige lærlinge står over for, har tunge kulturelle konnotationer, der ikke bare lader sig skubbe fra den ene dag til den anden, skriver Line Minetti.
Vi må erkende, at den problemstilling, de kvindelige lærlinge står over for, har tunge kulturelle konnotationer, der ikke bare lader sig skubbe fra den ene dag til den anden, skriver Line Minetti.Foto: Mathias Eis/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

I sidste uge kunne man læse, hvordan forbundsnæstformand i 3F, Tina Christensen, krævede en forhøjet bødestraf for chikane af lærlinge og frakendelse af retten til lærlinge for virksomheder, "der ikke kan passe på vores lærlinge."

Det kommer i kølvandet på, at de seneste år har budt på et stigende antal fortællinger fra skurvogne, værksteder og rastepladser.

De handler om grov tone, verbal ydmygelse og seksuel chikane af værste skuffe. 

De handler om helt unge kvinder, der oplever at blive udstillet i en arbejdskultur, som undskylder sig selv med sloganet "det var bare for sjov". 

Og ja, nu handler det om kvinder. 

For selvom Tina Christensen ikke mener, at kravet om forhøjet bødestraf og frakendelse af retten til lærlinge begrænser sig til sager hvor lærlingen er en kvinde, så er det dog en stigende indtog af kvinder i traditionelt mandsdominerede fag, som har været katalysator for forandringskravet. 

Men netop derfor undrer det også, at man ikke har spurgt sig selv: hvem betaler egentlig prisen?

Læs også

En tøvende industri

Når mester efter kundgørelsen af et erstatningskrav til en tidligere kvindelige lærling konkluderer, at han "aldrig vil have en pige som lærling igen", viser det bare, at der skal handles på flere fronter.

Igen og igen hører jeg kvindelige lærlinge fortælle, at de oplevede det som særligt udfordrende at få en læreplads på grund af deres køn

Line Minetti
Ungdomskonsulent, 3F

Igen og igen hører jeg kvindelige lærlinge fortælle, at de oplevede det som særligt udfordrende at få en læreplads på grund af deres køn. 

Måske hører de ikke lige tilbage fra virksomheden. Måske stod virksomheden med en bedre kandidat til posten, som tilfældigvis ikke var en kvinde.

For sandheden er den, at det letteste problem at løse, er det problem man aldrig får.

De kvindelige lærlinge repræsenterer det ubekendte, som mange virksomheder efter alt at dømme ikke tør prøve kræfter med. 

Så selvom en øget medieårvågenhed, forhøjet bødestraf og frakendelse af retten til at have lærlinge til virksomheder, der ikke forstår at vi skriver Danmark anno 2024, er helt rigtige tiltag, bliver vi også nødt til at acceptere, at det hæver indsatsen for en allerede tøvende industri. 

En forgæves kamp

Vi må erkende, at den problemstilling, de kvindelige lærlinge står overfor, har tunge kulturelle konnotationer, der ikke bare lader sig skubbe fra den ene dag til den anden.

Forslaget er forfejlet

Line Minetti
Ungdomskonsulent, 3F

Når Tina Christensen advokerer for en bødestraf, lykkedes hun uden tvivl med at skabe den nødvendige rygdækning for lærlinge, så de har muligheden for at gøre op med en uværdig arbejdsjargon. 

Men forslaget er forfejlet, fordi det forudsætter, at virksomhederne hilser forandringen i arbejdskulturen velkommen.

For som tingene står, vil de virksomheder, der ikke ser behovet for en mere inkluderende kultur eller slet ret frygter, at en kvindelig lærling fører til en dårlig sag, relativt let kunne omgå tiltagene ved at fravælge de kvindelige lærlinge.

Konklusionen bør derfor lyde, at en forhøjet bødestraf og frakendelse af retten til at have lærlinge skal implementeres som nødvendige tiltag i en større indsats, der i lige grad satser på at sikre de kvindelige lærlinges lærepladser.

Ellers bliver det de unge kvinder, som kæmper en forgæves kamp for at få en læreplads, der betaler prisen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Tina Christensen

Næstformand, 3F









0:000:00