Konsulenten, it-manageren og ingeniøren: Sådan ser danskernes hjemmearbejdspladser ud

FOTOREPORTAGE: Nedlukningen af Danmark betyder, at mange ansatte arbejder hjemmefra. Koblet op via WiFi holder hjemmearbejdspladser en stor del af samfundet kørende. Mød nogle af dem her.

Line Jensen er selvstændig og arbejder med web, journalistik og marketing i køkkenet, mens hendes kæreste Claus hjælper deres datter Fiona med lektier.
Line Jensen er selvstændig og arbejder med web, journalistik og marketing i køkkenet, mens hendes kæreste Claus hjælper deres datter Fiona med lektier.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Arthur Cammelbeeck

Da statsminister Mette Frederiksen (S) 11. marts varslede, at store dele af Danmark skulle lukke ned, betød det en helt ny hverdag for mange, der ikke længere kunne tage ind på deres arbejde.

For at bremse spredningen af coronavirus i Danmark valgte mange virksomheder og ansatte at indrette hjemmearbejdspladser med masser af virtuelle møder. Her kæmper man med en helt ny form for work-life-balance, hvor arbejde og familie flyder sammen, og kollegaer bliver savnet.

Dansk Industri vurderer, at hver tredje ansatte i det private arbejder hjemmefra. Det er cirka 680.000 hjemmearbejdspladser, uden at de offentlige arbejdspladser er talt med.

Vi har besøgt et par af disse hjem.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

It-manager Adam Osbirk Moe arbejder i kælderen. Han sidder med en præsentation, han skal have klar til et salgsmøde næste mandag. Imens arbejder hans kone i det tilstødende rum, hvor hun taler med sine kolleger over computeren. Hun er vant til denne arbejdsform, da hendes kolleger er spredt over hele kloden. 


Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Line Jensen, selvstændig der arbejder med web, journalistik og marketing, i køkkenet, mens hendes kæreste Claus hjælper deres datter Fiona med lektier.
Line Jensen, selvstændig der arbejder med web, journalistik og marketing, i køkkenet, mens hendes kæreste Claus hjælper deres datter Fiona med lektier. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

Mens Adam Osbirk Moe arbejder underholder børnene sig selv ovenpå med tv og PlayStation. De kan høres med svage bump i loftet. Det er mest vaskemaskinen, der høres skvulpende i baggrunden, mens der arbejdes koncentreret.

 

Kristina Pieper Moe, senior projectmanager for en pharmavirksomhed og gift med Adam (se foroven), der arbejder i det andet rum. Hun er i et virtuel teammøde med sine kolleger, der er spredt over hele kloden. De arbejder alle hjemmefra.

 

Kicki Schollert, konstruktionsingeniør, bliver kort afbrudt af sin toårige søn Max, mens hun arbejder. Puslespillet kan ikke holde ham fast længere. Kicki vurderer, at hun i disse dage effektivt kan få arbejdet 4-5 timer om dagen.

 

Det er ikke let at styre byggeprocessen hjemmefra. Her kigges der på billeder fra en udgravning ved Palads i København.

 

 
Thomas Enggaard Nielsen, freelance økonomikonsulent, sidder derhjemme i sin behagelige stol. Han er ved at få lidt kuller af at arbejde alene i sin lejlighed.

 

Når vejret er til det, arbejder Thomas ude. Da caféer er lukket, finder han sig en plads på en bænk i solen. Det er koldt, så det bliver korte stop. Den lokale kirkegård er hans foretrukne sted, men den er lukket, så det er volden ved Christianshavn, der er hans andet valg.

 

Line Jensen er selvstændig og arbejder med web, journalistik og marketing i køkkenet, mens hendes kæreste, Claus, hjælper deres datter Fiona med lektier i stuen.

 

Line arbejder i køkkenet. Hun rydder sin arbejdsplads væk, hver gang køkkenet skal bruges, da der ikke er meget plads i haveforeningshuset. Huset er fyldt, når nu både hendes kæreste og deres to døtre på 10 og 13 år er hjemme.

 

Rutinen med at flytte arbejdspladsen er fundet. Køkkenets modul står på hjul, så det er let at vende det, så køkkenet bliver til køkken igen.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00