Kontroversiel forsker stiller op for Stram Kurs

OPSTILLET: Stram Kurs annoncerer 8. maj to nye kandidater, hvor den ene er den kontroversielle forsker Helmuth Nyborg.

Stram Kurs annoncerer to nye folketingskandidater.

Der er tale om professor i udviklingspsykologi Helmuth Nyborg og fængselsfunktionær Carsten Normann Munk.

Helmuth Nyborg Sørensen anses for at være en kontroversiel forsker på grund af sine udtalelser om arvelig intelligens. 

Den 82-årige intelligensforsker mener blandt andet, at ikkevestlig indvandring med tiden vil betyde, at den gennemsnitlige IQ i Danmark kommer til at falde.

"Professor Helmuth Nyborg er en internationalt højt respekteret og anerkendt forsker, der i årtier har forsket i og udbredt kendskabet til videnskaben inden for IQ og menneskers biologiske forskellighed inden for kognitive evner. Hans viden og utrolige indsigt og formidlingsevne er derfor af ubeskrivelig værdi for både partiet og for Danmark," skriver partileder Rasmus Paludan på Facebook.

I 2013 blev Helmuth Nyborg Sørensen anklaget for videnskabelig uredelighed af Udvalgene Vedrørerende Videnskabelig Uredelighed (UVVU). Helmuth Nyborg blev dog frikendt ved landsretten.
 
Også fængselsfunktionær Carsten Normann Munk stiller op.
 
"Carsten Normann Munk har som fængselsfunktionær god indsigt i de udfordringer, som vores retssystem står over for, og hans faglige viden om indvandringens konsekvenser er derfor særdeles værdifuld," udtaler Paludan. Forrige artikel Dagens valgoverblik: Sådan klarede frontfigurerne sig i de første partilederrunder Dagens valgoverblik: Sådan klarede frontfigurerne sig i de første partilederrunder Næste artikel Værst tænkelige udfald eller drømmescenarie? EU-kandidater er splittede om valgoverlap Værst tænkelige udfald eller drømmescenarie? EU-kandidater er splittede om valgoverlap