Krause: Tv afgør valget, ikke internet eller dagblade

MAGT: Det bliver DR og TV 2, der afgør det forestående folketingsvalg, skriver politisk kommentator Niels Krause-Kjær.
Rasmus Nielsen

Det bliver de to store public service-stationer DR og TV 2, der virkelig kan flytte vælgere i den forestående valgkamp - ikke de ellers meget selvbevidste morgenaviser.

Det skriver politisk kommentator og radiovært Niels Krause-Kjær i dag i sin klumme i, ja, en morgenavis: Berlingske. 

<img align="left" src="@nyimg=9189@" />"De tre store morgenaviser fejrer folketingsvalget 2011 ved alle at være krøbet under 100.000 eksemplarer i oplag, dog med omkring tre gange så mange læsere. Jyllands-Posten, Politiken og Berlingske henvender sig til forskellige vælger-segmenter og må overlade den samlende fortælling til DR1 og TV 2, men aviserne har journalistiske muskler og papir til at gennemtrumfe dette valgs sandsynlige særkende: Baggrund og fakta-tjek på politikernes udsagn. Villy Søvndals besøg på plejehjem i 2007 er kun en lille forsmag. Det bliver massivt denne gang, og en stor fejl fra en partileder kan vælte læsset. Især hvis vedkommende også har sagt det foran et kamera. Uden morgenaviserne blev det en blodfattig valgkamp. Ekstra Bladet og B.T.: Arghh, de følger læserne og ikke omvendt. Det rykker ikke meget," noterer Krause og fortsætter:

"Regional-tv- og radio: DRs regionalradioer og TV 2s regionalstationer udgør en uvurderlig makronbund for den offentlige samtale i Danmark - mange lokale kandidater ville sammen med deres vælgere være i problemer uden dem. Han blev kritiseret meget for konstruktionen tilbage i 1980erne, men vi skylder den stædige Jens Bilgrav fra De Radikale stor tak for TV 2s regionalstationer."

Fakta

Krause om Krause:

Jeg er født i 1963 og opvokset på landet ved Hovedgård mellem Horsens og Skanderborg.

Jeg bor på Frederiksberg med min hustru Mette Korsgaard, som også er journalist, vores yngste teenagedatter, der stadig er hjemmeboende, samt en mørkebrun mellempuddel, der nogle gange lyder navnet 'Marley'.


Kilde: nielskrause.dk
Foto: Privat

Det bliver for alvor lands-tv, der rækker valgkampen, forudsiger Krause:

"TV 2 News: Det er første valg, hvor 24-timers-kanalen spiller med alle musklerne, men allerede ved valget i 2007 oplevede vi værdien af at have en tv-kanal, som har ubegrænset af det, alle andre kanaler har meget lidt af: Tid. Seertallene er stadig små, men måske bliver dette folketingsvalg for alvor TV 2 News' folkelige gennembrud.

Uanset hvad alle andre medier gør, så er det på de to tv-stationer, at valget bliver afgjort.

Niels Krause-Kjær
Kommentator, radiovært

DR1 og TV 2: Her er der oprustet og forberedt siden i fjor. De er klar til at levere en flodbølge af dækning med den nyeste teknologi, grafiske løsninger, som kommer til at minde om Månebase Alpha, live-kameraer overalt og lige i hælene på partilederne som aldrig set før. Uanset hvad alle andre medier gør, så er det på de to tv-stationer, at valget bliver afgjort.

Sådan har det været tidligere. Sådan bliver det også denne gang."

Niels Krause-Kjær sidder i øvrigt i komiteen bag Altinget.dks årlige kommunikationspris Ting-Prisen sammen med bl.a. partner i NewDeal Rasmus Jønsson.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Niels Krause-Kjær

Journalist og forfatter
journalist (DJH 1990)

0:000:00