Krarup vil have DF til at pege på S-regering

RØD/BLÅ: Tidligere folketingsmedlem og DF-veteran Søren Krarup har større tillid til Mette Frederiksen end Lars Løkke Rasmussen. ”Jeg har ingen respekt for Lars Løkke og hans regering,” siger han.

Foto: Claus Fisker/Scanpix
Cecilie Gormsen

Dansk Folkeparti vil få mere ud af at pege på Mette Frederiksen og en S-ledet regering end på Løkke og en V-ledet regering.

Sådan lyder det fra en af Dansk Folkepartis mest centrale skikkelser gennem 00’erne, Søren Krarup, i onsdagens Jyllands-Posten.

Her fortæller han, at han ville foretrække, at Dansk Folkeparti pegede på en regering ledet af Mette Frederiksen og Henrik Sass Larsen.

”Jeg har ingen respekt for Lars Løkke og hans regering, der mangler viljen til at forsvare Danmark mod en islamisk indvandring, der truer vores fremtid. På det område har jeg meget mere tillid til for eksempel Henrik Sass Larsen,” siger Søren Krarup.

Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har den seneste tid fundet sammen om flere centrale punkter i den danske udlændingepolitik. Blandt andet har de to partier uden om Venstre pålagt regeringen at forberede statsligt drevne flygtningelandsbyer, ligesom Socialdemokraternes gruppeformand Henrik Sass Larsen har foreslået at oprette flygtningelejre i nærområderne for at mindske tilstrømningen til Danmark.

Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup understreger, at Krarups ønske ikke er aktuelt nu. Socialdemokraterne har nemlig ifølge DF en tendens til at lempe udlændingepolitikken, når de kommer i regering. Og derfor mangler Skaarup et bevis på, at Socialdemokraterne vil føre en stram udlændingepolitik, hvis de sidder i regering, fortæller han til Jyllands-Posten.

78-årige Søren Krarup sad i Folketinget fra 2001 til 2011.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Krarup

Fhv. MF (DF) og sognepræst, residerende kapellan ved Ribe Domkirke 1965-2005
cand.theol. (Københavns Uni. 1965)

0:000:00