Kruckow stopper som formand for Dansk Sygeplejeråd

AFSKED: Connie Kruckow har meddelt Dansk Sygeplejeråds hovedbestyrelse, at hun nedlægger sit hverv 31. maj 2009.
Connie Kruckow har valgt at kaste håndklædet i ringen.
Connie Kruckow har valgt at kaste håndklædet i ringen.
Christian Juhl Mølgaard

Sygeplejerskernes førstekvinde Connie Kruckow har meddelt Dansk Sygeplejeråds hovedbestyrelse, at hun stopper som formand for Dansk Sygeplejeråd ved udgangen af maj 2009.

"Jeg har haft nogle fantastiske år som formand for Dansk Sygeplejeråd. Jeg synes, det har været et stort privilegium at stå i spidsen for sygeplejerskerne. Jeg har været i organisationen i mange år, og jeg har fået indfriet mange af de ambitioner, jeg har på sygeplejerskernes veg­ne," siger den 55-årige Connie Kruckow i en pressemeddelelse. 

Hun understreger, beslutningen har været vanskelig at træffe, især fordi hun har haft en tæt og god kontakt med medlemmerne gennem hele sin formandsperiode.

En magtfuld kvinde
Connie Kruckow spillede en central rolle i den historisk lange konflikt på sundhedsområdet i foråret 2008, hvor hun på vegne af sygeplejerskerne og de øvrige faggrupper i Sundhedskartellet stod fast på kravet om en lønfremgang på 15 procent. Hun måtte nøjes med 13,3 procent, men fik til gengæld ønsket om en ligelønskommission med i købt.

Dagens Medicin har efterfølgende kåret hende til en af de mest magtfulde personer i det danske sundhedsvæsen kun overgået af den daværende statsminister og finansminister samt regionernes formand Bent Hansen (S).

Hun kan se tilbage på en lang karriere i Dansk Sygeplejeråd. De seneste ni år som formand, inden da syv år som amtskredsformand og før det seks år som faglig sekretær. Hun peger selv på kampen for ligeløn som en af hendes mærkesager

Ud over overenskomstresultaterne fremhæver hun den nye grunduddannelse, en ny specialuddannelse til kræftsygeplejersker og en ny sundhedsplejerske­uddannelse som de mest markante resultater i hendes periode.

Dansk Sygeplejeråds kommende formand findes ved urafstemning blandt medlemmerne senest fire måneder efter Connie Kruckows fratræden d. 31. maj.

På sit møde d. 12.-13. maj fastlægger hovedbestyrelsen de nærmere tidsfrister for formandsvalget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Connie Dyhr Kruckow

Fhv. formand for Dansk Sygeplejeråd 2000-09, sygeplejerske
sygeplejerske (Frederiksborg Amts Sygeplejeskole 1976)

0:000:00