Kun sønderjyder valgte Alternativet fra

RESULTAT: Alternativet er ikke kun et parti for den kreative klasse i hovedstaden. Selvom partiet blev størst i København, så blev det til pæne resultater i alle dele af landet.

Uffe Elbæks spritnye alternative parti er buldret ind i Folketinget med 4,8 procent af stemmerne og ni mandater. Og partiet er bestemt ikke kun for københavner-snuder.

Det står klart efter torsdagens folketingsvalg. For faktum er, at Liste Å fik pæne resultater i stort set alle egne af landet.

Det er således kun i Sydjyllands Storkreds og Bornholms Storkreds, at partiet ikke fik vælgere nok til et mandat. I forhold til Bornholm er det desuden værd at notere sig, at der kun faldt to mandater, der gik til Socialdemokraterne og Venstre. Og at Alternativet faktisk fik et pænt valg på Bornholm med 5 procent af stemmerne.

At der trods alt er lidt om københavner-snakken vidner resultatet fra København om. Partiet fik nemlig sit klart bedste valg i Københavns Storkreds, hvor 11,2 procent pegede på Alternativet. Det betyder, at partiet er fjerdestørst i København. Stort set lige så stort som Dansk Folkeparti og større end Venstre.

I København var det desuden på Nørrebro, at Uffe Elbæk for alvor trak stemmer. Med 17,9 procent af stemmerne blev partiet næststørst på Nørrebro kun overgået af Enhedslisten.

Tabel: Sådan klarede Alternativet sig

Kreds  Procent Mandat 
Københavns Storkreds 11,2 2
Københavns Omegns Storkreds 4,3 1
Nordsjællands Storkreds 4,5 1
Bornholms Storkreds 5,0 0
Sjællands Storkreds 3,5 1
Fyns Storkreds 4,5 1
Sydjyllands Storkreds 2,6 
Østjyllands Storkreds  6,1 
Vestjyllands Storkreds  2,6 
Nordjyllands Storkreds 2,8 1

Forrige artikel 38 politikere ryger ud af Folketinget – se listen 38 politikere ryger ud af Folketinget – se listen Næste artikel Så mange danskere satte krydset  Så mange danskere satte krydset