Kvinfo-direktør efterlyser konstruktiv dialog

VÆRDIKRIG: Regeringen truer videnscenteret Kvinfo på statsstøtten, men Kvinfo anbefaler to ministre at gøre deres beslutninger om.

Kvinfo er under beskydning fra flere kanter.

Det hele begyndte mandag morgen, hvor kulturminister Mette Bock (LA) fratog videnscenteret opgaven med at drive bibliotek og sløjfede de penge, der følger med.

Onsdag eftermiddag meldte udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) ud, at hun ligeledes ønskede at sløjfe de cirka to millioner kroner til Kvinfos mentornetværk, som Integrationsministeriet støtter med.

Vil ikke spekulere i sammensværgelse
Det kunne meget vel lugte af en orkestreret handling fra regeringens side, men det vil Kvinfos konstituerede direktør Suzanne Moll ikke spekulere i. I stedet maner hun til besindighed.

”Mon ikke vi alle sammen lige skal tænke os om og arbejde i en konstruktiv tone i stedet for at lukke alting på en tilfældig onsdag i marts måned. Jeg kan simpelthen ikke tro, at det kan gå så hurtigt,” siger Suzanne Moll.

Læs også: Mette Bock afviser: Det er ikke et ideologisk angreb på Kvinfo

Uden Kvinfo vil Danmark ifølge Kvinfo-direktøren miste en høj grad af viden og formidling af ligestilling, som vi er kendt for i hele verden.

Mette Bock har afvist, at beslutningen om at fratage Kvinfos biblioteksfunktion omhandler en ideologisk holdning til Kvinfo. Men sideløbende har hendes partikollega Laura Lindahl været en tur i mediemaskinen, hvor hun har angrebet videnscenteret for at være blandt andet ”statsfeministisk propaganda”.

Savner konstruktiv dialog
Suzanne Moll havde håbet på, at en dialog var gået forud for kulturministerens beslutning og kalder Liberal Alliances tvetydige retorik for ”ukonstruktiv”.

”Det ville have været meget lettere for os at gå i dialog med ministeren og lytte til hendes biblioteksfaglige argumenter, hvis ikke Laura Lindahl sideløbende havde blæst til krig mod Kvinfo. Det var ikke det vi fik at vide, da vi blev briefet af ministeren,” sagde hun.

At også integrationsministeren nu ytrer planer om at sløjfe Kvinfos mentornetværk for minoritetskvinder, vækker endnu mere undren hos Suzanne Moll.

"Vi har ikke på noget tidspunkt fået nogen signaler om, at ministeriet er utilfreds med indsatsen," siger Suzanne Moll.

Hun anbefaler, at beslutningerne fra henholdsvis kulturminister Mette Bock og integrationsminister Inger Støjberg bliver gjort om, da hun mener, de er truffet på utilstrækkelige grundlag.

Kvinfos bestyrelse vil nu etablere en arbejdsgruppe, som ifølge dem selv skal sikre et solidt grundlag af fakta og dokumentation til de videre drøftelser om sagerne.

Læs hele artiklen på Altinget: kultur (kræver abonnement). Tegn gratis prøveabonnement her.

 

Forrige artikel Hvert fjerde anbragte barn har forsøgt selvmord Hvert fjerde anbragte barn har forsøgt selvmord Næste artikel Dansk Europol-godkendelse bliver kørt lige til kanten Dansk Europol-godkendelse bliver kørt lige til kanten
Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

FOLKEMAGT: Det er nu et år siden, at europæerne rystede den politiske pose og sendte et nyt hold repræsentanter til Europa-Parlamentet. Men Brexit, corona og institutionelt fnidder har afholdt Parlamentet fra rigtig at finde sine ben.