L 167 (Økonomi- og Indenrigsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om midlertidig videreførelse af rettigheder efter lov om kommunale og regionale valg og lov om valg af danske medlemmer til Europa-Parlamentet i forbindelse med Det Forenede Kongeriges udtræden af Den Europæiske Union.

Formålet med lovforslaget er midlertidigt at videreføre reglerne om EU-statsborgeres valgret og valgbarhed efter lov om kommunale og regionale valg og Europa-Parlamentsvalgloven for statsborgere i Storbritannien, der på tidspunktet for Storbritanniens udtræden af

EU havde og siden da uafbrudt har haft fast bopæl i Danmark. Dette indebærer, at herboende britiske statsborgere – som en midlertidig overgangsordning – stilles, som

om de fortsat er EU-statsborgere efter 29. marts 2019. Den midlertidige ordning sættes i kraft, uanset om Storbritannien forlader EU med eller uden en udtrædelsesaftale.

Baggrunden for lovforslaget er, at regeringen ønsker at sikre, at herboende statsborgere i Storbritannien og deres familiemedlemmer som udgangspunkt bevarer de rettigheder, som de har i dag efter EU-retten i en midlertidig periode efter brexit.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Simon Emil Ammitzbøll-Bille

Radiovært, 24syv, fhv. MF, fhv. økonomi- og indenrigsminister (LA)
ba.scient.soc. (Roskilde Uni. 2003)

0:000:00