L 185 (Skatteministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af ejendomsskatteloven og ejendomsvurderingsloven. (Justering af reglerne om betaling af dækningsafgift på et foreløbigt grundlag og justering af reglerne om 2024- og 2025-vurderinger).

Lovforslaget indeholder to justeringer til henholdsvis ejendomsskatteloven og ejendomsvurderingsloven, som har til formål at give ejere af dækningsafgiftspligtige erhvervsejendomme en større fleksibilitet i den foreløbige betaling af dækningsafgiften og at sikre mere korrekte foreløbige ejendomsvurderinger.

Der foreslås en justering af reglerne for den eksisterende ordning for betaling af foreløbig dækningsafgift, hvor en virksomhed kan vælge mellem at betale enten den fuldt indfasede erhvervsdækningsafgift eller det samme beløb, som blev betalt i erhvervsdækningsafgift i 2023. Formålet er at sikre erhvervsdækningsafgiftspligtige virksomheder bedre mulighed for at tage højde for den kommende stigningsbegrænsning i betalingen af den foreløbige erhvervsdækningsafgift.

Der foreslås endvidere, at ændrede foreløbige 2022-/2023-vurderinger indekseres til 2024-/2025-prisniveau. Formålet er at stille ejendomsejere ens, og at de indekserede 2024-/2025-vurderinger bliver så retvisende som muligt.

Det foreslås, at loven skal træde i kraft den 8. juni 2024.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jeppe Bruus

Skatteminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2007)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024