L 27 (Uddannelses- og Forskningsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om akkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner. (Forlængelse af institutionsakkreditering som følge af covid-19).

Med lovforslaget foreslås en ændring af lov om akkreditering af videregående uddannelses-institutioner, som gør det muligt at forlænge akkrediteringsperioden for videregående uddannelsesinstitutioner, der som følge af foranstaltninger i forbindelse med covid-19 ikke har haft de fornødne muligheder for at gennemgå institutionsakkreditering som planlagt.

En positiv institutionsakkreditering gælder efter loven i 6 år, og der skal være gennemført en fornyet institutionsakkreditering inden akkrediteringsperiodens udløb. Flere videregående uddannelses-institutioner står over for at skulle genakkrediteres. Den fysiske nedlukning af uddannelsesinstitu-tionerne i en periode fra den 11. marts 2020 har imidlertid betydet, at planlagte akkrediterings-processer er blevet forsinkede og ikke kan gennemføres som planlagt.

Formålet med lovforslaget er dermed at sikre, at der ikke er uddannelsesinstitutioner på Uddannelses- og Forskningsministeriets område, der mister deres institutionsakkreditering som en følgevirkning af de iværksatte covid-19-foranstaltninger. Den foreslåede lovændring er et midlertidigt initiativ som

følge af den ekstraordinære situation forårsaget af covid-19. Lovforslaget indeholder derfor en ophørsklausul, der betyder, at den foreslåede lov automatisk ophæves den 1. juli 2021.

Lovforslaget foreslås at træde i kraft den 1. december 2020

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ane Halsboe-Jørgensen

Beskæftigelsesminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00