Anders Samuelsen mister sin plads i Folketinget

FARVEL: Liberal Alliances formand og Danmarks udenrigsminister, Anders Samuelsen, mister sin plads i Folketinget. Liberal Alliance går fra 13 til 4 mandater efter folketingsvalget. 

Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, ryger ud af Folketinget.

Det står klart, efter at optællingen af stemmer til folketingsvalget er færdiggjort sent onsdag aften. 

Liberal Alliance taber ved valget fem mandater og går tilbage med hele 5,2 procentpoint i forhold til folketingsvalget i 2015. 

"Kommer jeg ikke ind, så går livet videre. Så er der andre spændende opgaver. Så er der andre, der kommer ind," sagde Anders Samuelsen, da han på valgaftenen holdt tale for de fremmødte partimedlemmer. 

Anders Samuelsen har været Danmarks udenrigsminister siden regeringsudvidelsen i november 2016. 

Anders Samuelsen kom for første gang i Folketinget i 1997, hvor han var medlem af Radikale Venstre. I 2007 stiftede han sammen med Naser Khader og Gitte Seeberg partiet Ny Alliance. Det varede dog kun til året efter, hvor partiet skiftede navn til Liberal Alliance. 

Liberal Alliance fik 3,3 procent af stemmerne i Storkreds Nordsjælland, hvor Anders Samuelsen stillede op. Det rakte ikke til et mandat. 

Liberal Alliance får mandater i Københavns, Sydjyllands, Østjyllands og Vestjyllands Storkeds. Mandatet i København går sandsynligvis til næstformand Simon Emil Ammitzbøll-Bille. 

 

 

 

Forrige artikel Danmarkskort: Sådan stemte vælgerne Danmarkskort: Sådan stemte vælgerne Næste artikel Overblik: Her er resultatet af folketingsvalget 2019 Overblik: Her er resultatet af folketingsvalget 2019
Flertal vil øge krav til taxichaufførers danskkundskaber

Flertal vil øge krav til taxichaufførers danskkundskaber

SPROGBARRIERE: Danske taxichauffører taler ofte for dårligt dansk, lyder det fra flere partier, der forud for forhandlinger om taxiloven kræver reglerne for optagelse på chaufførkurserne strammet. Kursusudbyder undrer sig.