Frafaldne LA-profiler stifter nyt parti

NYT PARTI: Partiet Fremad skal være et værdiliberalt parti fri for nationalkonservatisme, lyder det fra stifterne, Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

De to for nyligt frafaldne LA-profiler Christina Egelund og Simon Emil Ammitzbøll-Bille stifter partiet Fremad. Det skriver Berlingske.

Formand for partiet bliver Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der til avisen forklarer, at Danmark har brug for et nyt borgerligt parti.

"Vores analyse er, at der mangler et værdiliberalt midterparti i Danmark, og det er så dét, vi danner nu med Fremad," siger han.

Ifølge den nye formand skiller partiet sig blandt andet ud fra de øvrige borgerlige partier ved ikke at være "ædt op af den snigende nationalkonservatisme", men han garanterer dog, at Fremad vil pege på Jakob Ellemann-Jensen som statsminister.

Det nye parti slår sig op på fem mærkesager

  1. En fair og fast udlændingepolitik

  2. At tage klimaudfordringerne alvorligt

  3. En stærk europæisk stemme

  4. Et økonomisk konkurrencedygtigt Danmark

  5. Frihed til forskellighed.

Ammitzbøll-Bille har tidligere stiftet partiet Borgerligt Centrum i 2009, inden han et halvt år senere tilsluttede sig Liberal Alliance. Han begyndte sin politiske karriere hos Radikale, hvor han kom i Folketinget første gang i 2005.

Han forlod Liberal Alliance for knap tre uger siden. Du kan genlæse Altingets politiske kommentators, Erik Holsteins, analyse på dramaet i det kriseramte Liberal Alliance her:

Læs også

Med oprettelsen af Fremad kommer antallet af borgerlige partier i Folketinget op på seks partier, da Simon Emil Ammitzbøll-Bille tager sit mandat med fra Liberal Alliance, som han forlod for et par uger siden.

Det er danmarksrekord i antal borgerlige partier på Christiansborg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christina Egelund

Uddannelses- og forskningsminister (M), fhv. MF og gruppeformand (LA) 2015-19
studier i moderne litteratur (Sorbonne, Paris 2000-03)

Simon Emil Ammitzbøll-Bille

Radiovært, 24syv, fhv. MF, fhv. økonomi- og indenrigsminister (LA)
ba.scient.soc. (Roskilde Uni. 2003)

0:000:00