LA til V: Bagatelsager må ikke koste statsborgerskab

ENEGANG: Liberal Alliance vil presse regeringen til en mere lempelig linje over for mennesker, der ansøger om dansk statsborgerskab.

"Vi har jo haft nogle mærkelige sager i pressen," siger Leif Mikkelsen (LA), der vil presse på for en mere lempelig linje over for mennesker, som ansøger om dansk statsborgerskab.
"Vi har jo haft nogle mærkelige sager i pressen," siger Leif Mikkelsen (LA), der vil presse på for en mere lempelig linje over for mennesker, som ansøger om dansk statsborgerskab.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget.dk
Cecilie Gormsen

En hæk, der futtes af ved en fejl, må ikke udløse karantæne i sager om statsborgerskab, mener Liberal Alliance. Det skriver Politiken tirsdag. 

Liberal Alliance vil presse regeringen til en mere lempelig linje over for mennesker, der ansøger om dansk statsborgerskab. Partiet kræver, at ansøgere, der har fået en bøde for en bagatelsag, ikke automatisk skal have udskudt deres statsborgerskab med tre år eller mere.

"Vi har jo haft nogle mærkelige sager i pressen. Vores indgang er, at gode borgere selvfølgelig skal have mulighed for at være danskere. Det er den retning, vi vil trække det i, og ikke det andet hysteri," siger Liberal Alliances indfødsretsordfører, Leif Mikkelsen.

Blå enegang
Liberal Alliance går blå enegang i den borgerlige blok i spørgsmålet om tildeling af dansk statsborgerskab, og nu presser partiet altså regeringen endnu mere.

Leif Mikkelsen nævner i Politiken et eksempel, hvor en ældre afghansk mand ved et uheld kom til at sætte ild til naboens hæk med en ukrudtsbrænder. Den uheldige hændelse kostede ham 3000 kroner for brud på beredskabsloven og en treårig udskydelse af sit statsborgerskab.

I sidste uge sendte udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) 2500 statsborgerskabssager til genbehandling i Indfødsretsudvalget, selv om der allerede var givet dispensation. Liberal Alliance kaldte det uanstændigt, og et flertal med Liberal Alliance og rød blok stemte endnu en gang for at give dispensation i alle sagerne. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00