Læger: Skuffende at DF sylter opgør med produktivitetskrav

SUNDHED: DF stemte tirsdag ikke for deres eget forslag om at afskaffe to-procents-sparekravet i sundhedsvæsnet. Utroligt skuffende, lyder det nu fra Lægeforeningsformand i et interview hos Altinget.

Det er kun et par måneder siden, at DF krævede flere penge til sygehusene og sløjfning af regionernes produktivitetskrav.

Alligevel stemte de tirsdag ikke for deres eget forslag om at afskaffe produktivitetskravet, der betyder, at sundhedsvæsenet år for år skal blive to procent mere effektive for de samme penge.

I stedet stemte DF sammen med regeringen og Socialdemokratiet for, at der skal nedsættes en arbejdsgruppe, der skal lave "en gennemgang af styringen på sundhedsområdet".

At DF ikke holder fast i deres krav, overrasker formand for Lægeforeningen Andreas Rudkjøbing.

"Det er utroligt skuffende, at både DF, som har sagt, at produktivitetskravet skal væk, og Socialdemokratiet og Radikale, der også har problematiseret kravet, ikke stemmer for et forslag om at afskaffe det," siger han.

Partiets finansordfører, René Christensen, understreger, at DF stadig har tænkt sig at kræve, at kravet sløjfes til finanslovsforhandlingerne - selvom det nok først bliver med finansloven for 2019.

"Arbejdsgruppen er nok ikke færdig til at foreslå alternativer allerede i 2018, så vi forventer ikke at kunne afskaffe produktivitetskravet før med finansloven 2019," lyder det fra René Christensen.

Men det er ikke hurtigt nok, mener Lægeforeningen.

"Der er behov for handling nu. Det er ærlig talt uansvarligt at placere spørgsmålet i en arbejdsgruppe-syltekrukke. Naturligvis skal vi kigge på, hvordan vi styre hospitalerne, men det behøver ikke stå i vejen for at fjerne produktivitetskravet," siger Andreas Rudkjøbing.

Se hele interviewet med Lægeforeningens formand Andreas Rudkjøbing her (kræver abonnement).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Andreas Rudkjøbing

Direktør, Steno Diabetes Center Sjælland, formand, Den Nationale Videnskabsetiske Medicinske Komité 2
cand.med. (Københavns Uni. 2008), ph.d. i folkesundhed, M.Sc. i sundhedsøkonomi, politik og management (London School of Economics)

0:000:00