Lækket notat: Sådan vil regeringen bruge 760 millioner på sociale indsatser

OVERBLIK: 100 millioner til en civilsamfundsstrategi, 52 millioner til en indsats for hjemløse og 46 millioner til et styrket tilsyn på ældreområdet. Det er noget af det, som social- og indenrigsminister Astrid Krag vil bruge reserven på, viser regeringsdokument. 

Der kan være penge på vej til civilsamfundet, de hjemløse og et bedre tilsyn på ældreområdet.

I hvert fald hvis det står til regeringen, der ifølge et internt notat, som Altinget er i besiddelse af, vil bruge en stor del af reserven på netop de tre områder.

Selve strategien for samarbejdet med civilsamfundet vil regeringen bruge 100 millioner ud af de i alt 760 millioner, der skal fordeles til forskellige projekter fra 2021 til 2024. Hjemløseindsatsen tildeles 52,3 millioner og ældretilsynet får efter planen 46,2 millioner, ifølge dokumentet hvor regeringens prioriteter fremgår i overskriftsform.

Ifølge Altingets oplysninger vil regeringen lægge op til at inddrage civilsamfundet selv i udarbejdelsen af en strategi for det frivillige sociale område. Det kunne for eksempel være i form af at bede Frivilligrådet koordinere indspark til strategien.

I Frivilligrådet tager formand Mads Roke Clausen behersket positivt imod de foreløbige signaler fra regeringen.

”Vi synes, det er positivt, at der kommer en tydelig prioritering af civilsamfundets indsatser. Og med forbehold for at vi ikke har set en tekst endnu, vil vi gerne bidrage konstruktivt ind i det,” siger han.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) har ikke ønsket at kommentere regeringens planer med reserven.

Læs hele artiklen på Altinget Social, hvor du får flere kommentarer, mere baggrund og hele listen over de projekter, som regeringen vil støtte.

 

,

Forrige artikel Regeringen vil have Regeringen vil have "en socialdemokratisk reformkurs": Her er eksperterne, der skal hjælpe med det Næste artikel Enhedslisten presser på: Regeringen skal spille ud med plan for unges druk inden jul Enhedslisten presser på: Regeringen skal spille ud med plan for unges druk inden jul
Podcast: Det ved vi om millionsvindelsagen fra København

Podcast: Det ved vi om millionsvindelsagen fra København

AJOUR: Teknik- og Miljøforvaltningen har opdaget, at der formentlig er svindlet for cirka 50 millioner kroner. Hvordan er det sket? Og hvad mangler vi at få svar på? Det forklarer Altingets hovedstadsredaktør mere om i dagens udsendelse.