Længere ventetid for borgere efter job-udflytning

UDFLYTNING: Sagsbehandlingstiden hos en række myndigheder er steget siden regeringen offentliggjorde sin store plan for udflytning af statslige arbejdspladser. 

Sagsbehandlingstiden hos en række myndigheder kan i fremtiden blive længere for tusindvis af borgere.

Det skriver Politiken.

En af forklaringerne på den længere ventetid er regeringens beslutning fra efteråret om at flytte flere centrale myndigheder til provinsen som en del af udflytningen af 3.900 statslige arbejdspladser.

LÆS OGSÅ: Her er arbejdspladserne, der skal flyttes ud

Blandt de mest centrale styrelser, som skal flyttes, er Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (tidligere Arbejdsskadestyrelsen), Ankestyrelsen og NaturErhvervstyrelsen, som alle i dag har længere sagsbehandling end for et år siden. Til Politiken oplyser de tre styrelser, at det er uvist, om den længere sagsbehandlingstid direkte skyldes udflytningen af arbejdspladser. Men de gør samtidig klart, at udflytningen vil få konsekvenser i en periode.

Ventetiden stiger
Hos Arbejdsmarkedets Erhvervssikring tog det i gennemsnit sidste år 26 måneder at færdigbehandle en sag om tab af arbejdsevne. Trods ambitioner om at nedbringe ventetiden er det i dag steget til 27 måneder. I 2014 var tallet 19 måneder.

”Af flere årsager oplever borgerne i en periode længere sagsbehandlingstider i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring end tidligere, særligt for sager vedrørende erhvervsevnetab,” siger afdelingschef i Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings ledelsessekretariat, Anne Therese Schultz-Petersen, til Politiken.

LÆS OGSÅ: Udflytning kommer til at koste 250.000 kroner per job

Hun fortæller, at der løbende ansættes nye sagsbehandlere for at imødegå risikoen for, at udflytningen giver længere sagsbehandlingstider. En stigning i ventetiden kan dog ikke udelukkes i overgangsfasen.

Mindst 812 ansatte i de udflyttede myndigheder har siden efteråret sagt op.

Venstres finansordfører Jacob Jensen erkender, at regeringens store udflytning kommer til at ramme en række borgere. Han håber, at perioden bliver kort, men står samtidig ved beslutningen.

”Det er en prioritering, vi har lavet, og en prioritering, vi står ved,” siger han.

LÆS OGSÅ: Tillidsrepræsentanter: Ansatte er i chok

Forrige artikel DR finder ny politisk korrespondent i egne rækker DR finder ny politisk korrespondent i egne rækker Næste artikel Prøv quizzen: Hvor meget ved du om politik i 90'erne? Prøv quizzen: Hvor meget ved du om politik i 90'erne?