Landbrug & Fødevarer dropper Folkemødet: For dyrt

FOLKEMØDE: Udgifterne til overnatning og transport på Folkemødet på Bornholm stiger. Nu trækker Landbrug & Fødevarer stikket.

Landbrug & Fødevarers store scene ved Folkemødet bliver der ikke noget af i 2019. 
Landbrug & Fødevarers store scene ved Folkemødet bliver der ikke noget af i 2019. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Landbrug & Fødevarer vil ikke være at finde på deres faste standplads på Folkemødet på Bornholm til sommer.

Organisationen mener, at det er blevet for dyrt at deltage, og regner med at kunne spare omkring en til to millioner kroner ved at blive væk.

Det skriver Børsen.

Landbrug & Fødevarer plejer at have et stort setup til Folkemødet med scene, køkken og servering. Og det kræver mange medarbejdere, der alle skal have et sted at sove.

"I forvejen har det været dyrt, og vi har i flere år advaret om, at udgifterne løber løbsk. Men priserne på transport og overnatning har ikke fundet et fornuftigt leje. Ét af de steder, vi benytter, har varslet, at prisen per overnatning stiger med 50 procent næste år. Og så er vi nødt til at se, om vi ikke kan bruge pengene bedre på noget andet," siger direktør Morten Høyer fra Landbrug & Fødevarer til Børsen.

Morten Høyer fortæller, at de i stedet for at bruge så mange ressourcer på Folkemødet vil have mere kontakt til skolebørn, og at deres afmelding af standen til Folkemødet er en del af en omlægning med generelle besparelser. 

Dansk Erhverv: Vi får det til at gå op
Souschef for Foreningen Folkemødet Jørgen H.K. Jepsen er enig i, at priserne på overnatning er ved at nå grænsen.

"Vi vil bruge Landbrug & Fødevarers beslutning til at italesætte det over for udlejerne. Men det er markedskræfterne, der sætter priserne. Ligesom hotellerne i København sætter priserne op, når der er store konferencer," siger han til Børsen.

Markedsdirektør for Dansk Erhverv Mette Feifer siger til Altinget, at Dansk Erhverv deltager med samme engagement til dette års Folkemøde på Bornholm som ved de tidligere. 

"Vi har brugt det samme budget på Folkemødet de sidste tre år. Det er ikke nemt at finde overnatningsmuligheder, men vi har fået det til at gå op," siger hun.

Dansk Erhverv er begyndt at bruge de overnatningsmuligheder, som bliver udbudt af arrangørerne bag Folkemødet. Flere af deres medarbejdere sover i "Folkecampen", som er et område, hvor man overnatter i en såkaldt camp-let, fortæller Mette Feifer. 

Kommunikationsbureauet Renommé, som blandt andet hjælper organisationer med at arrangere sig på Folkemødet, har skrevet et indlæg med syv simple råd til at holde udgifterne nede, hvis man som organisation skal deltage i Allinge. Find det her.

Læs også
 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Feifer

Vicedirektør, Sundhed, Velfærd, OPS og Oplevelse, Dansk Erhverv
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2005)

Morten Høyer

Direktør, public-affairs og kommunikation, Dansk Industri
kandidat i forvaltning (Roskilde Uni. 2005)

0:000:00