Om  
Søren Søndergaard
Martin Merrild

Landbrug & Fødevarer vælger ny formand

Søren Søndergaard overtager formandsposten i Landbrug & Fødevarer fra Martin Merrild.

Landbrug & Fødevarer har nu fundet Martin Merrilds efterfølger på formandsposten. Organisationen har valgt Søren Søndergaard som ny formand. 

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Søren Søndergaard driver et landbrug mellem Vejle og Billund og har indtil nu været næstformand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, formand for den store rådgivningsvirksomhed Sagro og regionsvalgt medlem af Primærbestyrelsen siden 2017.

Den nye formand vil sætte fokus på landbrugets omstillingsevne. Han vil række hånden frem mod resten af samfundet for at skabe samarbejde mellem land og by.

"Vi står foran en tid, hvor kravene til vores omstillingsevne kun bliver større. Her er det min klare prioritet, at vi får ordentlige rammer til omstillingen økonomisk, tidsmæssigt og lovmæssigt," siger Søren Søndergaard i pressemeddelelsen. 

Valget sker efter at nu forhenværende Martin Merrild har forladt posten efter otte år. Han ønsker den nye formand tillykke med valget.

"Søren er en moderne ung landmand med solide værdier og en stærk familie. Jeg betragter det som en gave til vores erhverv, at et mennesker som Søren stiller sig til rådighed for os og for fremtiden," siger Martin Merrild.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Søndergaard

Formand, Landbrug & Fødevarer
Agraøkonom (Vejlby Landbrugsskole 2004), Innovation af forretningsmodeller (VIA University College 2019)

Martin Merrild

Fhv. formand, Landbrug & Fødevarer, fhv. borgmester (V), Struer Kommune
agraøkonom (1977), merkonom

0:000:00