Lars Aslan afløser Thorning i Folketinget

NYT ANSIGT: Det bliver Lars Aslan Rasmussen, som overtager Helle Thorning-Schmidts plads i Folketinget. Han har bekæmpelse af hate crimes som en af sine mærkesager.

Foto: Pressefoto
Anders Jerking

Når Helle Thorning-Schmidt forlader Folketinget for at blive direktør for organisationen Save The Children, så bliver hendes plads i Folketinget overtaget af 37-årige Lars Aslan Rasmussen.

Han er vokset op på Nørrebro i København, har dansk-kurdisk baggrund og er uddannet skolelærer.  

Lars Aslan har været medlem af Københavns Borgerrepræsentation siden 2006, hvor han nu er partiets politiske ordfører.

Ved folketingsvalget i 2015 havde han blandt andet bekæmpelse af såkaldte hate crimes som en af sine mærkesager.

”Flere gange om ugen bliver homoseksuelle, jøder og andre minoritetsgrupper udsat for vold og chikane i Danmark. Det vil jeg arbejde for at stoppe,” skrev han som mærkesag i Altingets kandidattest.

Her pegede han også på, at privatskoler skal have tilskud efter, hvor dygtige de er til at bryde den negative sociale arv.

Aslan fik 1.447 stemmer, hvilket ikke var nok til at komme i Folketinget. Men nu får han alligevel chancen. Det glæder han sig til:

”Det var ikke noget, jeg var i nærheden af at drømme om, da jeg som barn voksede op i arbejderklassen på Nørrebro. Jeg er meget ydmyg over for opgaven og glæder mig til at komme i gang,” skriver han på Facebook, hvor han også takker Helle Thorning-Schmidt:

”Jeg kommer til at savne dig. Men jeg er sikker på, at du er den rigtige til at kæmpe for de mange børn rundt omkring i verden, som på ingen måde har det, som de fortjener.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

0:000:00