Lars Barfoed skal være lobbyist

NYT JOB: Konservatives tidligere formand, Lars Barfoed, har fået nyt job hos Communiqué, hvor han skal arbejde med public affairs.

Lars Barfoed har fået nyt job som lobbyist. 
Lars Barfoed har fået nyt job som lobbyist. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget.dk

Af Matias Ludvig Littauer

Da valgresultaterne fra sommerens folketingsvalg var opgjort, kunne Lars Barfoed konstatere, at han var et af ofrene for Konservatives tilbagegang og ikke ville få fornyet sit mandat til Folketinget.

Efter en tænkepause over sommeren fortalte Barfoed i august, at han ville søge nye udfordringer i det private erhvervsliv. Det har nu udmøntet sig i et job hos kommunikationsbureauet Communiqué, hvor Barfoed tidligere har været bestyrelsesformand.

"Jeg glæder mig meget til at komme i gang med mit nye liv som rådgiver, hvor jeg får særlig fokus på public affairs. Ikke mindst ser jeg frem til samarbejdet med de dygtige kolleger i Communiqué. Sammen skal vi skabe resultater for kunderne og bidrage til at udvikle virksomheden yderligere," siger Lars Barfoed i en pressemeddelelse.

På sin kommende arbejdsplads skal Barfoed lede et nyt team, som blandt andet har til opgave at hjælpe Communiqués kunder til at opnå indflydelse på politiske processer. Forhåbningen hos den danske kommunikationsvirksomhed er, at de med den tidligere minister på holdet får værdifuld erfaring.

"Vi oplever i stadig stigende grad, at vores danske og udenlandske kunder efterspørger kompetencer inden for public affairs. I den forbindelse ser vi det som et stort aktiv fremover at kunne trække på Lars Barfoeds kompetencer," udtaler den administrerende direktør i Communiqué, Michael Buksti, i pressemeddelelsen.

Barfoed gjorde før sin indtræden på Christiansborg i 2001 karriere i det private, hvor han blandt andet var direktør i Finansrådet fra 1994-2001. Selv mener Barfoed, at hans erfaring kan blive en fordel i hans nye arbejde som lobbyist.

"Jeg har gennem årene opnået en solid indsigt i de politiske beslutningsprocesser, såvel nationalt som i EU. Samtidig har jeg opbygget et godt og stærkt netværk i både dansk erhvervsliv og blandt de politiske beslutningstagere. Den erfaring og kompetence får jeg nu mulighed for at trække på," siger Barfoed.

Lars Barfoed nåede i sine små 14 år i Folketinget at fungere som minister for familie- og forbrugsanliggende, transportminister og senest justitsminister i VK-regeringen.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00