Lars Løkke kaldes i samråd om landbrugspakken

SAMRÅD: Har Lars Løkke Rasmussen været med til at fifle med tallene i landbrugspakken, er det en meget alvorlig sag, mener Enhedslisten. Partiet har derfor kaldt statsministeren i samråd.

Foto: Asger Ladefoged/Scanpix
Cecilie Gormsen

”Det her tegner et billede af, at det ikke kun var Eva Kjer Hansen (V), der var skurken i sagen om landbrugspakken og vildledningen af Folketinget.”

Sådan lyder det fra Enhedslistens landbrugsordfører, Maria Reumert Gjerding. Det sker efter, at Berlingske har kunnet berette, at hele regeringstoppen – inklusiv statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) – har været dybt involveret i landbrugspakken.

”Det har tilsyneladende været hele regeringens projekt, og det ser ud til, at regeringstoppen inklusiv statsministeren har spillet en meget aktiv rolle. Det er ekstremt alvorligt,” lyder det fra Maria Reumert Gjerding i en pressemeddelelse.

I Berlingskes torsdagsudgave fremgår det, at målet med regeringstoppens involvering i landbrugspakken ifølge flere kilder var at presse den daværende miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen, til at favorisere landbruget mest muligt.

Løkke i afgørende rolle
Enhedslistens Maria Reumert Gjerding mener, at det er en meget alvorlig sag, hvis statsministeren har været med til at fifle med tallene i landbrugspakken.

”Vi skal huske, at et flertal af Folketinget udtrykte mistillid til Eva Kjer Hansen på grund af den grove vildledning, som landbrugspakken bygger på. Nu tyder det på, at statsministeren har spillet en afgørende rolle i den vildledning. Hvis det er rigtigt, har jeg svært ved at se, at Folketinget kan have tillid til statsministeren,” siger hun.

Derfor har hun og Enhedslisten nu kaldt statsministeren i samråd.

”Jeg har indkaldt statsministeren i samråd for at få klare svar på, præcis hvornår og hvordan han har været involveret i tilblivelsen af landbrugspakken, presset på embedsværket, og i at der er blevet givet misvisende oplysninger til Folketinget,” siger Maria Reumert Gjerding.

Sagen om landbrugspakken endte med, at Eva Kjer Hansen efter pres fra Konservative og rød blok trak sig som miljø- og fødevareminister i slutningen af februar.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Maria Reumert Gjerding

Præsident, Danmark Naturfredningsforening
cand.scient i miljøplanlægning og internationale udviklingsstudier (RUC 2006)

0:000:00