Lars Løkke melder sig ud af Venstre

LØSGÆNGER: Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har besluttet at melde sig ud af Venstre efter 40 års medlemskab, skriver han på Facebook.

Placeholder image
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Midt i balladen om Inger Støjbergs afgang som næstformand i Venstre, meddeler partiets forhenværende formand, Lars Løkke Rasmussen, at han melder sig ud af partiet.

Det skriver han på Facebook i et længere opslag.

Her gentager han det budskab, han ganske overraskende lancerede midt i den seneste folketingsvalgkamp, om, at Venstre bør satse på et samarbejde over midten frem for med blå blok.

Og så skriver Løkke, at forløbet op til Inger Støjbergs afgang som næstformand tirsdag i denne uge gav ham det sidste skub til at melde sig ud af det parti, han har været medlem af i 40 år.

Det har ikke været nogen let beslutning, men den er modnedes over tid – og de seneste dage har gjort mig sikker i min sag

Lars Løkke Rasmussen

"De seneste dage har gjort mig sikker i min sag"
"Det har ikke været nogen let beslutning, men den er modnedes over tid – og de seneste dage har gjort mig sikker i min sag. Jeg troede ellers, det var en engangsforeteelse, at medlemsdemokratiet i Venstre blev kortsluttet af partiets forretningsudvalg," skriver han.

Med lyst og mod til at møde den ny verden, der står foran os, men naturligvis også iblandet vemod, har jeg her til nytår...

Slået op af Lars Løkke RasmussenFredag den 1. januar 2021

 

Inger Støjberg meddelte, at hun trak sig som næstformand, umiddelbart efter et møde i partiets forretningsudvalg tirsdag. Formand Jakob Ellemann-Jensen havde opfordret hende til at trække sig, og på mødet bakkede et flertal i udvalget op om det.

Da Lars Løkke i sommeren 2019 selv trak sig som formand for Venstre, skete det også på baggrund af interne møder i Venstres forretningsudvalg og hovedbestyrelse. Løkke var dengang stærkt utilfreds med, at han ikke fik lov at fremlægge sit bud på Venstres strategi og projekt ved et landsmøde, så medlemmerne kunne tage stilling til, om de ville beholde ham som leder.

Jeg dur ikke til at være halvt med
Det kommer ikke ud af det blå, at Lars Løkke Rasmussen nu skifter spor i politik. 

Da han i sommer udgav han en slags erindringsbog, "Om de fleste og det meste", mere end antydede han, at der snart skulle ske noget nyt.

"Jeg dur simpelthen ikke til at være halvt med. Og derfor er jeg nødt til at acceptere, at den politiske dør er lukket bag mig. Eller også må jeg snurre rundt på hælene og slå den ind igen", skrev han på sidste side og annoncerede, at en beslutning var "tæt på".

Det satte gang i massevis af spekulationer om partiskifte eller stiftelse af et helt nyt parti. Men foreløbig vil Lars Løkke Rasmussen nu være løsgænger i Folketinget.

"Jeg er i kraft af mit personlige stemmetal valgt i egen ret og nedlægger derfor ikke mit folketingsmandat. Godt nytår," skriver han.

Læs også

 

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

MF, stifter og politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser