Lars Løkke tager på Danmarksturné

TOUR: Statsminister Lars Løkke Rasmussen rejser i efteråret landet rundt for at fortælle om regeringens 2025-plan og snakke med danskerne.

Tirsdag aften i næste uge begynder statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) en lille efterårsturné, hvor han vil fortælle om regeringens 2025-planer.

Løkke starter sin tur rundt i landet i det jyske, hvor han besøger Gram Slot, mens sidste stop på turen er 8. september på Nærum Gymnasium i Nordsjælland. 

På de i alt syv møder vil statsministeren fortælle om sin 2025-plan, og hvordan han vil sikre, at Danmark forbliver et stærkt velfærdssamfund. Alle er velkomne, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål direkte til Lars Løkke Rasmussen.

Læs også: Travlt efterår i sigte: Her venter de store knaster

2025-planen indeholder de lange linjer, og den skal skabe et øget økonomisk råderum til blandt andet skattelettelser og øget kernevelfærd. Statsminister Lars Løkke Rasmussen har blandt andet sagt, at målet med 2025-planen er at adressere følgende tre udfordringer:

  • Der bliver ikke skabt nok vækst og arbejdspladser i Danmark
  • Der er for mange på offentlig forsørgelse
  • De offentlige finanser er historisk stramme

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) gjorde det i sommer klart, at intet er fredet, og at regeringen har kigget på ”et katalog af ubehageligheder”. Det er blandt andet blevet nævnt, at ting som højere pensionsalder og ændret SU-system kan komme på tale. Det har regeringen dog hverken villet be- eller afkræfte. Hvilke initiativer og ”ubehageligheder” der er med, må man vente med at se til 2025-planen præsenteres.

Regeringen ventes at fremlægge sin 2025-plan i starten af næste uge.

Forrige artikel Regeringen sætter ind mod vold på bosteder Regeringen sætter ind mod vold på bosteder Næste artikel Her er McKinseys rapport om effektiviseringer Her er McKinseys rapport om effektiviseringer