Lars Rebien stopper som topchef i Novo Nordisk

AFSKED: Novo Nordisks mangeårige direktør, Lars Rebien Sørensen, træder tilbage med udgangen af 2016. Hans efterfølger er fundet internt i virksomheden.

Lars Rebien Sørensen takker af som direktør i Novo Nordisk ved årsskiftet, oplyser den store danske medicinalvirksomhed i en fondsbørsmeddelelse.

Dermed forlader én af dansk erhvervslivs mest markante skikkelser én af dansk erhvervslivs fremmeste direktørstillinger. Lars Rebien Sørensen har stået i spidsen for Novo Nordisk i de sidste 16 år, og hans karriere i virksomheden strækker sig over godt tre årtier.

"Det har været en ære at arbejde her i mere end 30 år og at tjene som direktør i en periode, hvor vi har haft mulighed for at udvikle virksomheden, bygge et stærkt fundament og lancere vigtige nye produkter til gavn for vores patienter, aktionærer og medarbejdere," siger Lars Rebien Sørensen i pressemeddelelsen.

Når han ved udgangen af året stopper som direktør, bliver det Lars Fruergaard Jørgensen, Novos nuværende koncerndirektør med ansvar for virksomhedens udvikling, der overtager roret som ny administrerende direktør. Og det er en forfremmelse, han er stolt over at tage imod:

"På den ene side har Novo Nordisk aldrig haft et stærkere portofolie og organisation, på den anden side står vi overfor et uforudset niveau af lønpres og konkurrence. Jeg elsker udfordringer, og derfor kan jeg ikke komme i tanke om et mere spændende tidspunkt at blive tilbudt jobbet som administrerende direktør i Novo Nordisk - en virksomhed, som jeg har tjent i mere end 25 år og føler en stærk passion for," lyder det fra den kommende direktør i pressemeddelelsen.

Selvom 61-årige Lars Rebien Søren forlader direktørposten, vil han fortsat være en del af Novo Nordisk. Han beholder nemlig sin plads i bestyrelserne for Novo Nordisk Fonden og fondens holdingselskab, Novo A/S.

Direktørskiftet giver dog anledning til en større ledelsesrokade i toppen af Novo Nordisk. 

Den betyder, at Jesper Brandgaard får posten som finansdirektør, Maziar Mike Doustdar bliver koncernchef for internationale affærer, Jakob Riis for Nordamerikanske affærer, Mads Krogsgaard Thomsen skal være koncerndirektør med ansvar for forskning, og Henrik Wulff skal være koncerndirektør med ansvar for produktion og forsyning.

 

Forrige artikel Regeringen klar med otte tiltag mod vold på bosteder Regeringen klar med otte tiltag mod vold på bosteder Næste artikel Pind: Vågn op Christiania Pind: Vågn op Christiania