Om  
Esther Bülow Davidsen

Leder af Region Sjællands EU-kontor stopper

Efter 26 år i Bruxelles, heraf 10 år som kontorchef for det sjællandske EU-kontor, tager Esther Davidsen hjem til Danmark for at starte ny virksomhed.

Amalie Bjerre Christensen

Ved udgangen af august stopper ZealandDenmarks kontorchef, Esther Davidsen.

Det sker, når hun efter 10 år på posten som leder af Region Sjællands kontor i Bruxelles vender tilbage til Danmark.

”Efter at have været her i 10 år trænger jeg til nye udfordringer,” siger Esther Davidsen til Altinget.

Esther Davidsen har længe vidst, at hun gerne ville vende tilbage til Danmark. Alligevel kalder hun det et privilegium at have fået lov til at arbejde i et komplekst miljø med interessenter både i regionen hjemme i Danmark og i de 17 kommuner og uddannelsesinstitutioner, som ZealandDenmark samarbejder med.

”Jeg har virkelig haft samarbejde med mange, og det har været berigende at få indsigt i, hvad folk i region og kommuner laver, og hvordan EU-projekter og EU-netværk kan være med til at hjælpe dem og løfte det, de laver,” siger Esther Davidsen og fortsætter:

”Samtidig har det også været inspirerende at forstå EU-komplekset hernede. Det er en fantastisk konstruktion og et stærkt samarbejde mellem så mange lande og sprog.”

Esther Davidsens farvel kommer samtidig med nyheden om, at Region Sjælland og Region Hovedstaden slår deres Bruxelles-kontorer sammen til ét fælles. Ifølge Esther Davidsen hænger sammenlægningen dog ikke sammen med hendes beslutning om at stoppe.

Gennem de sidste fire år har Esther Davidsen specialiseret sig i EU-projekter inden for sundhedsinnovation. Det område skal hun arbejde videre med fremover, når hun skal implementere idéen bag et hollandsk website, Thuisleefgids, der fungerer som en markedsplads for velfærdsteknologi, der rater og anbefaler plejeprodukter og hjælpemidler til patientgrupper og kommuner.

”Jeg skal være virksomhedsejer og overføre og tilpasse en innovativ løsning, som allerede er i gang i Holland, blandt andet i samarbejde med KMD,” siger Esther Davidsen.

Det bliver Birgitte Wederking, der samtidig er direktør for Copenhagen EU Office, der per 1. september overtager ledelsen af ZealandDenmark.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Esther Bülow Davidsen

Fhv. kontorchef, EU-kontor, ZealandDenmark
ba i fransk og samfundsfag (Roskilde Uni. 1991), certificat d'etudes politiques (Science Po Paris 1991), ma (Institut d'Etudes Européennes Bruxelles 1993), mba (Open University Business School 2005)









0:000:00