Lego Fonden donerer svimlende millionbeløb til humanitære indsatser: ”Fondene begynder at forstå alvoren i det samfundsansvar, de har”

Et historisk højt beløb er på vej fra Lego Fonden til Unicefs humanitære indsatser mod corona. Private fonde begynder at tage større ansvar i internationale kriser, men det skal ske gennem de rette organisationer, mener ekspert. 

LEGO Fondens donation til Unicef fokuserer på adgang til vacciner og medicinsk udstyr i sårbare miljøer. Her vaccinerer en Unicef-medarbejder en kenyansk tourguide mod corona.
LEGO Fondens donation til Unicef fokuserer på adgang til vacciner og medicinsk udstyr i sårbare miljøer. Her vaccinerer en Unicef-medarbejder en kenyansk tourguide mod corona.Foto: Monicah Mwangi/Reuters/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Godt 440 millioner kroner.

Sådan lyder størrelsen på Lego Fondens nyeste donation til Unicef.

Det store beløb er del af en større donation fra Lego Fonden på hele 150 millioner dollars – eller cirka 950 millioner kroner – der skal gå til at hjælpe børn og familier påvirket af coronakrisen verden over.

"Vi er overbeviste om, at det at samarbejde med mange forskellige partnere, som deler vores vision, er den bedste måde at gøre en bæredygtig og langvarig forskel på. Derfor støtter vi organisationer, der arbejder med at sikre, at børn over hele verden har adgang til kvalitetsuddannelse," siger Anne-Birgitte Albrechtsen, administrerende direktør i Lego Fonden.

Donationen til Unicef fokuserer på adgang til vacciner og medicinsk udstyr i sårbare miljøer, mens den resterende halve milliard kroner går til en række af fondens samarbejdspartner, som skal sikre børns adgang til uddannelse og skabe tryghed i hjemmet og lokalmiljøet. 

{{toplink}}
Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

“Dette er en global krise, og det kræver handling fra os alle: regeringer, internationale organisationer, virksomheder og enkeltpersoner,” udtaler Henrietta Fore, Unicef Executive Director, i en pressemeddelelse.

På verdensplan er der ifølge The New York Times i skrivende stund givet 79 doser coronavaccineper 100 personer. Men langt størstedelen af stikkene – otte ud af ti – er endt i armene på indbyggere fra velstående lande. Kun 0,5 procent af doserne er blevet uddelt i fattige lande.

”Donationen hjælper os med at levere vigtige vacciner, der hvor behovet er størst, og bringer os tættere på at opnå vacciner til alle, så vi kan få vores liv – og vores økonomi – tilbage på sporet," tilføjer Unicef-chefen.

Donationen hjælper os med at levere vigtige vacciner, der hvor behovet er størst, og bringer os tættere på at opnå vacciner til alle, så vi kan få vores liv – og vores økonomi – tilbage på sporet.

Henrietta Fore
Unicef Executive Director

Det er en historisk høj sum penge på størrelse med nationale bidrag. Og ifølge seniorforsker Adam Moe Fejerskov er det ikke bare en markant donation i dansk fonds-historie, men også i internationalt perspektiv. 

0:000:00