Lene E: Mere fællesskab, mindre ”mig”

DEBAT: Den konservative formand langer ud efter danskernes ”mig-kultur”. En kultur vicestatsministeren selv har været med til at skabe, lyder det fra oppositionen.
"Vi skal også huske på, at vi ikke kun er sat i verden for at sidde og kigge os selv i spejlet. Vi er sat i verden for at være noget for andre mennesker".

Den konservative leder, Lene Espersen, langer i søndagens Berlingske Tidende ud efter den egoisme, der i Espersen optik, breder sig i Danmark.

Og Espersen har kuren parat:

"Det, der skal til, er først og fremmest, at forældrene skal opdrage deres børn til andet end den her mig-kultur."

Der er brug brug for et afbalanceret alternativ til liberalismens overdrevne dyrkelse af individet og socialismens overdrevne dyrkelse af fællesskab. Og det alternativ er konservatismen, lyder det fra Espersen.

Hos regeringens støtteparti er de glade for økonomi- og erhvervsministerens udmelding.

"Jeg er fuldstændig enig med Lene Espersen i, at man skylder sit folk og sit land alt. Det går forud på egoismen," siger Dansk Folkepartis Søren Espersen.

Men hos oppositionspartierne er man knap så forstående over for Espersens opsang.

"Man behøver ikke være konservativ for at mene, at børn skal opdrages ordentligt. Alle de almindeligheder, Lene Espersen kommer med, kan det være svært at være uenig i", siger Henrik Dam Kristensen, der er gruppesekretær for Socialdemokraterne.

Men Kristensen mener, at alle de politiske resultater Espersen gennem mange år har være med til at levere trækker i en anden retning.

"Når f.eks. vi socialdemokrater foreslår, at der skal holdes bedre øje med finanssektoren, som har været medvirkende til, at vi er kommet så langt ud, som vi er, får vi at vide, at vi skal holde nallerne væk".

Samme holdning har SF's leder, Villy Søvndal:

"Hvis hendes ord skal give mening, så skal hun melde sig ud af regeringen og Det Konservative Folkeparti og sige, at hun fortryder de sidste syv et halvt års politik".

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lene Espersen

Fhv. direktør, Danske Arkitektvirksomheder, bestyrelsesformand, Green Hub Denmark, bestyrelsesmedlem, M. Goldschmidt Holding, DSB, Green Building Council Denmark/rådet for bæredygtigt byggeri, Comundo, KV Fonden
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1990)

Villy Søvndal

Kandidat til Europa-Parlamentet (SF), fhv. udenrigsminister og partiformand (SF)
Lærer (Kolding Seminarium 1980)

Henrik Dam Kristensen

Formand, Interforce og fhv. formand, Folketinget, fhv. MF (S)
postbud

0:000:00