Kendt tv-vært bliver LA-pressechef

JOB-NYT: Liberal Alliance opruster kommunikationsafdelingen og ansætter Line Ernlund som ny pressechef.

Placeholder image
Line Ernlund bliver ny pressechef i Liberal Alliance. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix

Line Ernlund bliver ny pressechef for Liberal Alliance.

Hun overtager posten efter Katrine Hertz Mortensen, der bliver partiets kommunikations- og kampagnechef.

”Jeg har fået en fantastisk mulighed, som jeg ikke kunne takke nej til. Jeg er optaget af både politik og medier, så at få tilbudt et job som pressechef på Christiansborg er for mig noget ganske særligt,” siger Line Ernlund i en pressemeddelelse.

”Med 16 års erfaring som både journalist, studievært og redaktionschef i mediebranchen har jeg et indgående kendskab til pressens arbejdsmetoder, maskinrummet på redaktionerne og hvilke nyheder og historierne, der er strøm i. Den erfaring skal jeg naturligvis bruge i LA,” tilføjer hun.

Fakta
Line Ernlund er 42 år og uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Tidligere har hun været journalist på Frederiksborg Amts Avis samt journalist og studievært på DR, TV3 og TV 2, hvor hun hos sidstnævnte var vært på Presselogen i syv år.

Skal styrke strategisk og praktisk kommunikation
Line Ernlund kommer fra en stilling som redaktionschef og debatredaktør på BT, hvor hun har været ansat siden august sidste år. Før det var hun vært på TV 2 News, blandt andet på programmet Presselogen. Hun startede sin karriere som sportsjournalist og blev i 2008 kåret som årets kvindelige sportsvært. Line Ernlund tiltræder sin nye stilling som pressechef 1. maj.

Samtidig foretager Liberal Alliance en intern rokade, der skal styrke partiet på presse-, kommunikations- og kampagnefronten.

Mikael Gotfredsen, der er direktør for Liberal Alliance, glæder sig over, at partiet nu opruster på kommunikationsområdet, og at det bliver med Line Ernlund på holdet:

”Vi glæder os utrolig meget til at få Line med ombord. Hun vil indtræde i chefgruppen side om side med Katrine, og sammen kan de styrke både den strategiske og den praktiske kommunikation i partiet."

Styrkelsen af partiets kommunikationsafdeling finder sted, efter en ny aftale har givet folketingsgrupperne 52 millioner kroner ekstra om året i gruppestøtte.

Omtalte personer

Katrine Hertz Mortensen

Nyhedsvært, TV 2 News
journalist (Roskilde Uni. 2002)

Line Ernlund

Podcaster & coaching af værter, fhv. redaktionschef, Nordisk Film, fhv. TV 2-vært og -redaktør
journalist (DMJX 2001)

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser