Lisbeth Knudsen bliver ny formand for Det Kongelige Teater

UDSKIFTNING: Kulturminister Bertel Haarder har besluttet at udskifte hele Det Kongelige Teaters bestyrelse. Lisbeth Knudsen overtager formandsposten fra Stine Bosse – se resten af bestyrelsen her. 

Foto: DI
Cecilie Gormsen

Det Kongelige Teater får 1. januar en helt ny bestyrelse.

Det står klart, efter kulturminister Bertel Haarder (V) har udpeget den nye bestyrelse, hvor Lisbeth Knudsen overtager formandsposten efter Stine Bosse, der har siddet på posten siden 2012. 

At man udskifter hele bestyrelsen er der ikke noget odiøst i, slår Bertel Haarder fast, og han peger på, at det samme skete under den tidligere regering.

"Den nye bestyrelse består af personer, som er valgt på deres faglighed og solide erfaring. Bestyrelsen besidder tilsammen kompetencer i ledelse, økonomi, jura og selvfølgelig scenekunst," siger Bertel Haarder i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Jeg er sikker på, at bestyrelsen vil arbejde professionelt og sammen med teatrets ledelse være garant for, at Det Kongelige Teater fortsat vil være bærer af den kulturelle arv inden for alle fire kunstarter på teatret og samtidig være en moderne dynamisk kulturinstitution, der arbejder sammen med resten af landets scenekunstmiljø."

Bestyrelsen er Det Kongelige Teaters øverste ledelse, og det bliver altså nu Lisbeth Knudsen, som skal sidde for bordenden. Hun stoppede i efteråret som ansvarshavende chefredaktør på Berlingske og er siden blevet udnævnt til direktør for Mandag Morgen Danmark, ligesom hun er bestyrelsesformand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. 

Hun kalder det at arbejde med Det Kongelige Teater og den danske nationalscene for en opgave, man simpelthen ikke kan sige nej til.

"Det er vigtigt, at vi som nation har nogle kulturelle samlingspunkter og fyrtårne, både når det gælder varetagelsen af kulturarven og arbejdet med at udvikle nyt inden for alle fire kunstarter, som appellerer til os, pirrer os og udfordrer os i nutidens formsprog og tankesæt," siger hun og fortsætter:

"De politiske rammer for Det Kongelige Teaters virke er fastlagt frem til 2019. Nu er det bestyrelsens opgave sammen med ledelsen at få skabt det rette indhold til at udfylde rammen med nytænkning, kvalitet og kreativitet i højsædet”.

De øvrige medlemmer af bestyrelsen er:

  • Advokat og formand for Aalborg Teater, Anders Hjulmand, HjulmandKaptain
  • CFO Henriette Schütze, Nordic Tankers A/S
  • Advokat Mette Klingsten Peytz, selvstændig
  • Kunstnerisk leder Anette Abildgaard, BalCon Theatre
  • Skuespiller Waage Sandø
  • Balletdanser, Christian Hammeken, medarbejdervalgt medlem
  • Forestillingsleder Martin V. Korshagen, medarbejdervalgt medlem
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bertel Haarder

Fhv. MF og minister (V)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1970)

Lisbeth Knudsen

Strategidirektør, Altinget og Mandag Morgen, formand, Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, Odense Symfoniorkester og Rønnow, Leth og Gori Arkitekter, Foreningen TjekDet og Demokratikommissionen, bestyrelsesleder, Niras
journalist (DJH 1975)

0:000:00